MODA

Nicolas Ghesquiere napušta Balenciagu

Poznata modna kuća ostaje bez kreativnog direktora
Modni svijet jučer je iznenada potresla vijest kako Nicolas Ghesquiere napušta poziciju kreativnog direktora u modnoj kući Balenciaga, a prema pisanju WWD-a, do raskida suradnje došlo je sporazumno između kompanije vlasnice PPR i samog dizajnera.


Novitet je šokirao mnoge na više razina, jer upravo je Nicolas slovio kao pokretačka snaga suvremene modne industrije, a kuću Balenciaga, koja se borila za život nakon smrti njena utemeljitelja Cristobala u 1972., podigao je na noge i posljednjih 15 godina u potpunosti reformirao.

Mnogi su ga voljeli zbog referiranja na bogatu arhivu modne kuće, koju je redovito nadograđivao vlastitim zahvatima s korištenjem skulpture i geometrije. Nicolasova estetika je progresivno evoluirala, a veliku hvalu doživjela je i njegova posljednja, proljetna kolekcija za Balenciagu.


Odlazak Nicolasa Ghesquierea iz modne kuće očekuje se do kraja ovog mjeseca, a lebditi u zraku ostaju dva pitanja; gdje ovaj dizajnerski genij odlazi (neki šuškaju kako će osnovati vlastiti modni brand) i tko će uskočiti u njegove cipele sada kada je pozicija kreativnog direktora Balenciage slobodna?


H.B.

Objavljeno: 06.11.2012. u 09:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p