MODA

"Nitko ne brine o mladim modelima"

Viktorijina anđelica Behati Prinsloo progovorila o problemu maloljetnih modela u modnoj industriji
O problemu maloljetnih modela u modnoj industriji sve se glasnije šuška, a najveći dojam uvijek ostave izjave samih manekenki, koje često požale što su tako rano bačene „u bubanj". Nakon Coco Rocha, kao jedne od prvih modela koja je upozorila na tretiranje maloljetnih modela, svoju dušu odlučila je otvoriti i Viktorijina anđelica Behati Prinsloo.


Iako danas sve suradnike naziva svojom obitelji, situacija nije oduvijek bila takva: „Imaš 16 godina i odjednom si bačen u svijet odraslih i pritom se moraš ponašati kao odrasla osoba. Moraš se nositi sa svime, počevši od novca pa sve do odbijanja na castinzima. Zbog svega toga jako brzo odrasteš. Život modela vrlo je stresan jer mnogo putuješ, mnogo vremena provodiš udaljen od obitelji i nosiš se s mnogo stvari koje te uopće ne bi trebale zanimati u toj dobi."

Mlada Behati također je dala svoje viđenje rješenja ovog problema: „Bilo bi dobro omogućiti djevojkama da završe školu i da se ne sele iz svojih domova čim počnu raditi. Također je preporučljivo provesti restrikcije nad radnim satima. Činjenica je da se nitko ne brine o maloljetnim modelima. Nitko im ne pomaže da shvate što bi trebale raditi ili da im pomognu ovladati novcem. U ovom svijetu potpuno si sam i sve moraš spoznati sam."

Hoće li njen javni apel utjecati na moćnu modnu mašineriju, nekako sumnjamo, no svejedno je korak u pravome smjeru.

 

H.B.
Photo: The Fashion Spot

Objavljeno: 12.12.2011. u 16:32
Tagovi: behati prinsloo

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p