MODA

Noge Alexe Chung ponovno izazvale val kritika

Za sve je kriva fotografija na Instagramu
Na popularnu društvenu platformu Instagram, na kojoj milijuni korisnika pametnih mobitela svakodnevno objavljuju fotografije i recke iz vlastitih života, pritom im dajući cool imidž različitim efektima, ovih se dana priključila i Alexa Chung, koja također nije mogla ostati imuna na čari ovog novog trenda.


U ponedjeljak navečer poznata je Britanka tako objavila fotografiju sebe i svoje majke, na kojoj su njene tanašne noge došle do izražaja ispod kratke traper haljinice, a naoko bezazlena fotka izazvala je pravu buru komentara Alexinih fanova, koji su joj redom krenuli zamjerati da izgleda premršavo i nezdravo i da otvoreno promovira anoreksiju, nakon čega je model i TV-voditeljica ovu sliku, kao i čitav svoj profil, odlučila učiniti privatnima.

Ovaj slučaj mnogi su okarakterizirali kao "thinspiration" fenomen, koji se vrlo brzo proširio društvenim mrežama i internetskim prostorom općenito, gdje se slikama i izjavama motivira pojedince na njihovom zadatku da budu mršavi. Slijedom okolnosti i zbog sporne slike i sama je Alexa proglašena thinspo ambasadoricom, na što se obrecnula kako je to bolesno i još jednom se pokušala opravdati zbog svoje tanke figure.


Što vi kažete? Potiče li Alexa Chung svojim fotografijama djevojke na mršavljenje?


H.B.
Photo: Instagram/chungalexa

Objavljeno: 18.04.2012. u 15:00
Tagovi: Alexa Chung

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p