MODA

Objelodanjena je ostavština neprežaljenog McQueena

U pažljivo sastavljenoj oporuci dizajner je bogato osigurao i svoje pse

Iako je tragično skončao u veljači prošle godine, sadržaj oporuke koju je Alexander McQueen sastavio, tek je jučer dospio u javnost. Službeni dokumenti pokazuju kako je imovina nenadmašnog dizajnera u trenutku njegove smrti iznosila nešto više od 16 milijuna funti, a s obzirom na podjelu izdašnog bogatstva, čini se kako je McQueen dugoročno osigurao sve njemu bliske ljude, ali i kućne ljubimce.


Tako je oporukom osigurano 100,000 funti za brigu o njegovim psima, a McQueenove tri sestre i dva brata pojedinačno su dobili po 250,000 funti. Iznos od 50,000 funti pripao je dvjema kućnim pomoćnicama za „dugu i vjernu službu", kao i njegovom kumčetu te svim nećakinjama i nećacima.


Izdašno su donirane i dvije organizacije koje pomažu životinjama - The Battersea Dogs and Cats Home te Blue Cross Sick Animal Center - sa 100,000 funti svaka. London Buddhist Center koji je McQueen posjećivao, oporukom je dobio idućih 100,000 funti, kao i Terrence Higgins Trust - fondacija koja promovira praksu sigurnog seksa.


Ostatak bogatstva, ujedno i najveći iznos, McQueen je ostavio vlastitoj zakladi Sarabande Charity, uz prijedlog da se određeni iznos novca iskoristi za stipendije na londonskoj akademiji Central St. Martins, gdje je neprežaljeni McQueen i diplomirao.


H.B.
photo: fashionologie

Objavljeno: 27.07.2011. u 17:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p