MODA

Odjenimo voditeljice sportskog programa HTV-a

Zašto su minice i duboki dekoltei postali naša stvarnost?

Shvaćam da je mnogima od vas nogomet totalno sporedna stvar, a kamoli najvažnija sporedna stvar na svijetu - kako ovoj igri često tepaju polupijani muškarci zavaljeni u naslonjač koji, iskreno budi rečeno, proživljavaju drugu mladost gledajući moderne gladijatore kako si kidaju noge.

No, činjenica jest da smo na dnevnoj bazi već puna dva tjedna ozbiljno bombardirani raznim analizama, promišljanjima i savjetima kojima naša javna dalekovidnica nastoji dokazati da unatoč našem izostanku budno prati sva događanja. I tu dolazimo do glavnog problema.

Jedna pitoreskna emisija, zvana AFROVIZIJA (!?), u kojoj razni stručnjaci (najčešće nešto starija i pomalo dosadna gospoda) nastoje reći koju pametnu riječ, nije ono što normalan gledatelj televizijskih sadržaja očekuje u isključivo sportskoj emisiji.

Zašto? Osim činjenice kako je u taj projekt ulupano basnoslovnih 50 milijuna kuna (!), konstantno nas teroriziraju izlizanim prilozima i seljačkim vicevima, koji samo služe za ubrzavanje probave, dok su dva glavna pojačanja - gospođice Banely i Horvat stavljene u prvi plan i to ne zbog , pazite sad, njihova znanja, nego načina prezentacije.

Vječno osunčane, ugurane u uske i kratke haljine dubokih dekoltea, našminkane u stilu osamdesetih i bezobrazno nakinđurene raznim velikim rinčicama, narukvicama i prstenjem - dakle, HTV-ove djevojke izgledaju kao da traže muža ( ne želim ni reći neku drugu asocijaciju!) dok nespretno pokušavaju ispaliti koju šaljivu rečenicu ili referencu na utakmicu.

Razumijem sve vas koji će reći - najlakše se okomiti na žene, one su uvijek laka meta - a naprosto se ne mogu zapitati kako djevojke, koje su već školovane i nisu deficitarne po pitanju znanja, mogu dopustiti takvu neukusnu eksploataciju vlastita tijela i duha. Niti muškarci, napose Bruno Kovačević, nisu iznimka u ovoj primetime sramoti. Trodnevna brada, otkopčana košulja i raščupana kosa u prvom planu HTV-ove emisije. Dakle, ili se netko zafrkava s gledateljstvom, ili su kriteriji jednostavno toliko niski i čelnici HTV-a misle kako su si** i guz*** jedini način preživljavanja na tržištu.

 

SAVJET TJEDNA: Ako ste već bacili 50 milijuna kuna i uposlili 180 ljudi na projektu - dajte i curama koju kunu jer izgledaju kao da im je hladno u kratkim poliesterskim haljinama.

 

Marko Banjavčić

Objavljeno: 28.06.2010. u 09:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p