MODA

Odjevni predmeti koje možete donirati, a sigurno se nalaze u vašem ormaru!

Pomozimo onima kojima je to sad najpotrebnije!

Iza nas je nekoliko, blago rečeno, izazovnih dana, dana koji su nas podsjetili koliko su ljudska empatija i briga jake onda kad je to najpotrebnije. Iako je onaj prvi val pomoći došao u pogođena područja, pred svima nama je i dalje zadatak da pomognemo koliko možemo jer središnja Hrvatska to i dalje traži. Osim osnovnih živežnih namirnica i privremenih stambenih rješenja, nedostaje odjeće, a svi mi već danas iz svog ormara možemo spakirati barem jednu vreću i nekome neizmjerno olakšati ovaj ružan period.

Kao što smo spomenuli, osim osnovnih živežnih namirnica, ljudima stradalima u potresu nedostaje topla odjeća. Ono što mi po tom pitanju možemo učiniti je zaviriti u svoj ormar i zasigurno pronaći nekoliko komada koji su ionako višak, a koji će u ovom trenutku učiniti razliku. Upravo zato, kako bismo olakšali pakiranje, u nastavku smo kreirali popis s nekoliko osnovnih odjevnih potrepština, pa koliko možete izdvojite i donirajte jer pravi je trenutak da budemo tu #jednizadruge!

JAKNE – Tople pernate jakne i kapute svake godine iznova impulzivno kupujemo, a sad je trenutak da ih nesebično proslijedimo dalje jer sigurno svatko u svom ormaru ima nekoliko modela koje ne nosi. Odgovaraju jakne i kaputi svakakve dužine, bitno je da su topli kako bi se ljudi valjano ugrijali.

DŽEMPERI - Topli džemperi i puloveri, hoodice ili kardigani, veste na kopčanje i sl., ali i tanje majice koje se mogu nositi 'ispod', također su prijeko potrebne donacije.

ŠAL, KAPA, RUKAVICE – Osim odjevnih predmeta, ovi dodatci nedostaju u velikim količinama, a temperature su niske i očekuje se kiša, stoga zavrite u ladice i sve stare šalove, kape i rukavice proslijedite dalje.

HLAČE – Donji dio trenirke, tajice, traperice, termo odjeća, potrebno je doslovno sve jer ne zaboravite da se stanovnici Petrinje, Siska, Gline i okolnih sela većinski ne mogu vratiti u kuće i odjeveni su doslovno u odjeću u kojoj su istrčali na ulicu netom nakon potresa.

ČARAPE I DONJI VEŠ – Potrebne su deblje tople čarape, štrample, donji veš i potkošulje. Ako imate skijašku opremu, izdvojite uske majice ili tajice koje se mogu nositi ispod odjeće jer temperature su niske, a trenutna situacija će do privremenog rješenja sigurno potrajati još nekoliko dana.

CIPELE – Čizme, tenisice, gležnjače, gojzerice, gumena obuća, potrebno je sve, a što se tiče brojeva, podjednako nedostaje dječje i odrasle obuće, kao i muških i ženskih modela.

Područjima pogođenim potresom možete pomoći i vi svojom novčanom donacijom putem naše akcije #jednizadruge na linku. Donirajte iznos po želji, a mi ćemo pri završetku akcije raspodijeliti onim najpotrebnijima!

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 31.12.2020. u 11:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p