MODA

Party haljine za svaku figuru

Izvucite najbolje iz onog što imate

Danas, na sreću, ima toliko trendova da bez obzira kakva vam je figura uvijek možete pronaći nešto za sebe. Problemi obično naiđu kod odabira svečanih i party haljina kada želite izgledati dobro, osjećati se udobno i po mogućnosti biti seksi, umjesto da cijelo vrijeme razmišljate hoće li nešto proviriti iz dekoltea ili hoćete li nagaziti na haljinu. Poslušajte naše savjete i problema neće biti.

Punija figura i žene s oblinama


Mislite da je najbolji odabir nešto što će pokriti sve što imate? Krivo! Žene s punijom figurom, pa čak i one sa zdravim oblinama često traže neko „pokrivalo" umjesto da istaknu najbolje na sebi. Radije odaberite haljine koje su uske, ali ne pretjerano pripijene i dobre strane istaknite remenom, zanimljivim dekolteom i sl. Žarke boje su dobar odabir, ali odrecite se uzoraka.

Žene s velikim grudima


Zaboravite na sve s otvorenim leđima ili predubokim dekolteom jer vi teško da možete bez grudnjaka. Radije odaberite haljinu s umjerenim V izrezom koji skreće pažnju na dekolte, ali ga vizualno smanjuje i ne čini vulgarnim. I zapamtite da je dobar grudnjak za vas obvezan.

Visoke žene


Sada bi vam najradije rekli „Što se bunite?", ali visina itekako zna biti opterećenje. Nosite haljine i suknje duljine do pola lista jer ta duljina vizualno skraćuje i samo si ju rijetke sretnice poput vas to mogu priuštiti.

Niske žene


Krhkoj figuri najbolje stoje haljine koje su jednostavno i efektno krojene. Izbjegavajte sve što bi vas moglo vizualno „poklopiti" poput suknje do pola lista. Duljina neka bude iznad koljena, a detalji što sitniji i gotovo filigranski izvedeni.

Žene s malim grudima


Nemojte birati haljine s klasičnim korzetom jer njih obično morate nečim i popuniti. Zato su za vas odličan odabir haljine bez naramenica ili s tankim naramenicama, s izrezom na leđima i svi modeli koji zahtijevaju izostavljanje grudnjaka.

Kruškolika figura


Sjetite se diva starog Hollywooda i haljina A kroja. One savršeno prikrivaju višak na bokovima i guzi te stvaraju balans s ramenima. U retro haljinama vaša figura će izgledati zavodljivo i elegantno, a vama će biti neizmjerno udobno jer takve haljine olakšavaju ponekad nezgodno sjedanje i ustajanje.

 

Borina Kopčić

foto: InStyle

Objavljeno: 16.01.2011. u 18:30
Tagovi: haljine, stil

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p