MODA

Petra i Tamara Ecclestone su najrazmaženije Britanke?

Daily Mailu se ne sviđa stil života bogatih nasljednica

Što biste vi napravili da imate milijarde na računu? Kupili vilu, počeli biznis, ludo se zabavljali...? A biste li znali svoju djecu odgojiti kako treba i ne razmaziti ih? Možda i bi, ali Daily Mail tvrdi kako Bernie i Slavica Ecclestone to nisu znali te da su njihove kćeri najrazmaženije osobe u Britaniji.

„One sebe nazivaju modelima, dizajnericama, voditeljicama, zabavljačicama i humanitarkama. Drugi ih zovu manje laskavim imenom- najrazmaženije djevojke u Britaniji!" kaže novinar Richard Price.

Čime su djevojke zaradile takvu lošu reputaciju? Recimo samo da su u protekla dva mjeseca potoršile 100 milijuna funti (oko 850 milijuna kuna). Veliku većinu tog novca nisu same zaradile, nego su ga dobile od Bernieja.

Tamara (26) je objavila kako će biti zvijezda reality showa baziranog na seriji The Osbournes i tom prigodom izjavila kako se nada da će je napokon početi shvaćati ozbiljno i prestati je zvati posvudušom. „Sve ću pokazati pred kamerama. Ovo je prilika da ljudi vide pravu mene!" objasnila je. Kolega iz Daily Maila objašnjava kako iskreno sumnja u to da će Tamara moći promijeniti mišljenje javnosti te da je taj reality „opasnost za industriju zabave u Velikoj Britaniji".


Antagonizam britanske javnosti prema mladim nasljednicama nevjerojatno je velik, a u državi gdje su lordovi, prinčevi i multimilijarderi još uvijek svakodnevica itekako se morate potruditi da postanete toliko omraženi.

Jedna od njihovih posljednjih akcija je kupovina luksuznih vila. Tamarina košta 45 milijuna funti, dok je Petrina još skuplja- 66 milijuna! „Te cifre su tolike da su gotovo smiješne. Što će dvjema neudatim ženama bez djece koje ne rade apsolutno ništa tolike kućerine?" pita se Richard.

Jedna Petrina poznanica otkrila je Daily Mailu kako je na 12. rođendan njene prijateljice potrošeno minimalno 300 000 funti: „Tada je bila fan grupe Damage i serije East Enders. Za rođendan je njen tata izvadio čekovnu knjižicu i nismo se ni okrenuli, a Damage su već nastupali, dok je ekipa serije jela kanapee." i dodaje „Petra je draga djevojka. Brižna je, sramežljiva i tiha. Ali živi u potpuno drugačijem svijetu!"

Richard napominje kako ovo nije jedini slučaj da djevojke dobivaju štogod žele. Navodi primjer kako je, dok su drugi osamnaestogodišnjaci polagali nade u samo polaganje vozačkog ispita, Petra dobila Audi vrijedan gotovo 80 tisuća funti. Kada nije položila ispit ni iz trećeg puta, tatica Bernie je vratio auto natrag u salon.

Ali je zato, kada je položila, dobila novi BMW.

Niti Tamara nije ostala kratkih rukava. „Za osamnaesti rođendan je dobila kuću u elitnom dijelu Londona, namještenu antiknim pokućstvom. Ona se nikada nije uselila u tu kuću." objašnjava Richard i dodaje kako su roditelji definitivno krivi za  sve, jer popis nevjerojatno smiješnih darova se nastavlja, a Bernie i dalje daje izjave u kojima tvrdi da mu je drago što je svoje kćeri naučio pravoj vrijednosti novca.

Tako Tamara nije željela raditi za kuću Armani zbog „mizerne" plaće od 15 tisuća funti. Iako je zbog tog posla prekinula školovanje (i izdržala samo četiri mjeseca na tom radnom mjestu), nakon otkaza se nije vratila u školske klupe, nego odlučila postati model i voditeljica. Neki njene kolege s televizije čak kažu da je iznimno inteligentna, ali i da ima ozbiljnih problema: „Njih dvije se ne mogu vezati uz jednu stvar. Dok rade jedno, misle na drugo i prije nego se okrenete one su ostavile nedovršen posao i rade nešto sasvim deseto!"


Da Tamarini kolege ne pričaju gluposti govore činjenice: Petrina modna kuća prestala je postojati nakon samo dvije godine, a Tamara je nakon godine dana svoj pub prepustila ocu u ruke.

Richard je Slučaj Ecclestonki sveo na ovo: „Roditelji iz radničke klase s  iznimnom poslovnom etikom koji istu ne znaju prenijeti na potomstvo i zasipaju djecu poklonima; dvije inteligentne djevojke koje misle da su predobre za sveučilište. Uz sve te partye i avione i beneficije koje proizlaze iz bogatstva, njihovi prijatelji kažu kako sestre žude samo za jednim- da budu poznate po još nečemu, osim po novcu!"

B.K.

foto: Daily Mail

Objavljeno: 23.01.2011. u 13:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p