MODA

Premršavi modeli na pistama su stvar prošlosti?

Dizajner Isaac Mizrahi progovorio o tabu temi

Doba supermodela, koji su oko kamere zavodili svojim stavom, stasom i oblinama, danas se tek s nostalgijom prisjećamo, a modnu su scenu na prijelazu stoljeća preplavili modeli koji pažnju medija više privlače svojom kilažom, no stvarnim modnim postignućima.

Tabu temu premršavih modela na pistama ovog je tjedna komentirao dizajner Isaac Mizrahi, koji je svoju prvu kolekciju predstavio 1987. godine i prema tome iz prve ruke posvjedočio evoluciji modne industrije.

52-godišnji Amerikanac u razgovoru za Huffington Post Style dao je do znanja kako po njegovom mišljenju pretjerano mršavih modela na pistama više nema: „Više ne primjećujem djevojke koje izgledaju bolesno. Usprkos tome što su visoke i mršave, danas one djeluju mnogo zdravije."

Sudac u reality showu Project Runway također se prisjetio ozloglašenog looka 90-ih: „Postojao je trenutak u kojem je popularan bio heroin chic izgled i to je izgledalo jednostavno strašno, dok danas svi upiru prstom u fotografije iz tog doba i govore kako je to grozno."

Dizajner je naposljetku priznao kako se modele i dalje potiče da budu mršave, no ipak ne način da im to narušava zdravlje, kao što je bio slučaj od sredine 90-tih do 2002. godine, kada su djevojke, prema njegovim riječima, djelovale kao ovisnice o drogama.

 

H.B.

Photo: Guliver/Getty

 

-->--> -->
Objavljeno: 21.11.2013. u 15:00
Tagovi: Isaac Mizrahi, model

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p