PRET A CITY

Ekskluzivno: Priče iz Londona

Što je snimila naša suradnica za vrijeme London Fashion Week-a?

Sam začetak street stylea- ulične mode, započeo je  na ulicama glavnog grada Velike Britanije, te nije ni čudno što je većina svjetskih slavnih dizajnera upravo iz ove zemlje. London ne posjeduje šarm kao Pariz, nema sun kissed seksipil kao Milano, ali ima najvažniju stavku stila - originalnost.

Kako se porteklog tjedna održavao tjedan mode koji je slavio povratnike poput Burrberya, Matthewa Williamsona te Pringle of Scotland, na ulicama se moglo vidjeti još otkačenijih kombinacija no inače. Naša suradnica Bianca Šehović, bila je na mjestu zbivanja te nam je pored zanimljivih reportaža s revija i backstagea, donijela i materijal stvoren za pret-a-city. 

 

Glavne uloge u Londonskoj priči su odigrale trendy polaznice brojnih modnih revija i sami modeli. Ono što možemo zaključiti je da je slojevito odijevanje i dalje primarna stavka, te da je sve više high street mode istisnulo velike skupe brandove, pa čak i kod djevojaka koje si tu odjeću mogu priuštiti.

Gležnjače su i dalje ženski odabir br.1. a kombiniraju se uz kratke gotovo Lolita suknjice i malo "čedniji" ostatak outfita.

Iako svi svjetski dizajneri predlažu boje, crna i siva su još uvijek dominatne, kada su u pitanju klasičarke koje modne revije pohode. Ulica već nudi cijeli spektar jarkih boja od električno plave pa sve do jarko crvene. Cvijeće je na glavi, na majicama, na cipelama, a jedino je važno da je što veće i da se ističe.

 

 

 

photos by Bianca Šehović

Objavljeno: 26.02.2010. u 10:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p