PRET A CITY

OTKAČENE POPUT ENGLESKINJA...

Kako to postići?

Kad spominjemo Engleskinje, ako pričamo o modi prvenstveno mislimo na otkačeni stil djevojaka u Londonu.

Sjetite se samo da su najveće ikone stila današnjice - Kate Moss, Kiera Knightley, Agyness Deyn osvojile svijet svojim londonskim stilom. Kate Moss je fenomen sama za sebe jer ona ne robuje trendovima već ih stvara, pa ćete šetajući Londonom naletjeti na velik broj njezinih kopija. A karakteristike ovog boho stila su vintage odjeća, rockerski komadi i finalni look koji treba izgledati kao da ste na sebe nabacale prvo što ste pronašle u ormaru. No, London je zbilja sam po sebi nevjerojatan jer ćete tamo naletjeti na svašta. Tu su tisuće različitih stilova, modni individualci koji svojim odijevanjem žele nešto poručiti, pa bi glavna riječ za okarakterizirati londonski stil mogla biti - EKLEKTIČAN. Na jednom uglu ćete naletjeti na chic damu koja je pomno odabrala što će staviti na sebe, na drugom na otkačenu rockericu, boho kraljicu, zaljubljenicu u vintage odjeću ili veliku obožavateljicu mode iz osamdesetih. Svakako su najzanimljiviji kreativci koji se i sami bave modom, jer oni furaju komade koji su unikatni i jednostavno fashion forward, a u Londonu ih zbilja ima puno.

A kako da postignete taj otkačeni izgled Engleskinja? Kad kupujete odjeću ne tražite samo ono što je trenutno must have, već kombinirajte svoje stare komade iz ormara sa nečim novim. Možda će vam se na prvu činiti nespojivi, no upravo je to čar londonskog stila. Neke od najbolje obučenih mladih dama stigle su upravo iz Engleske - Kate Moss, Kieru Knightley i Agynees Deyn smo već spomenuli, no tu su i Daisy Lowe, Alexa Chung, mlada Emma Watson... Činjenica koja će vam zasigurno uvelike pomoći u stvaranju londonskog stila je ponuda u Topshop, Miss Selfridge i Dorothy Perkins dućanima, kojih u Engleskoj ima na svakom uglu pa trendseterice svoje otkačene komade nabavljaju upravo u njima.

U galeriji potražite ključne komade kojima ćete postići otkačeni izgled Engleskinja i inspiraciju potražite u fotografijama sa ulica Londona!

Ana Bacinger
Objavljeno: 11.12.2009. u 00:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p