PRET A CITY

Pret-a-city: Fashion Week Zagreb

By Mila Puljiz

Još je jedan DFWZ iza nas! Što reći osim da su neki još jednom uživali gadeći nas blogere. Svaki put se iznova pitam zašto se ljudi ne mogu veseliti tuđim "uspjesima". Svi blogovi su nastali iz jednog jednostavnog razloga, a to je ljubav prema modi. No dosta negativnosti. Razlozi mog dolaska na DFWZ su sljedeći: Facehunter, Felder & Felder, The Rodnik Band te druženje s prijateljicama blogericama. Skoro svaka od nas ima drukčiji stil oblačenja i zato je teško komentirati njihove odjevne kombinacije.

Naravno da bi neke komade odjeće ili nakita kombinirala na drukčiji način, no to je samo moje mišljenje koje je potpuno nebitno, ipak volim da sve imamo nešto drukčije, drukčiji način igranja s modom te da nismo međusobne kopije. Barbara Repe treću je večer zasjala cijela u crnom sa žutim sky high visokim štiklama. S Ljupkom smo se nažalost družile samo prvu večer. Oborila me s nogu svojim Topshop štiklama te je djelovala vrlo razigrano.

                                      Barbara Repe i Ljupka Tanevska

Zatim Bernarda čiju jednostavnost, elegantnost te gracioznost svi obožavamo. A tek njene divne ASOS suede booties. Ah. No vjerujem da ćete sve ovo vidjeti na njihovim blogovima. Svejedno se našlo i onih koji su, mogu ih tako nazvati, padobranci. A koji je ovo dizajner, a kada je ovo gotovo,a kako se manekenke ovako brzo presvlače, njihova su pitanja. No ipak, moj definitivni favorit je - tko su ovi ljudi, zašto ima sad svi plješću (da nisu možda dizajneri, ha??).  Još nešto što mi je uljepšalo dan -  velike količine zlatne boje te tajice za koje i dalje tvrdim kako nisu hlače.

                                          Blogerice i Anže Frantar (Slovenija)

Osim ovakvih pojedinaca, bilo je i onih čijem se modnom izričaju zaista divim. Kreativni su, nose sve sa stavom i uz sve to su vrlo hrabri. Eto oni bi trebali sjediti u prvim redovima jer koliko sam shvatila(vjerojatno po konstantnom zijevanju), dijelu ekipe iz ovosezonskih prvih redova baš i nije bilo zabavno.

                   Borina Kopčić (FASHION.HR) i Ana Bacinger (FASHION.HR)

Znam da organizatorima ide u prilog da se na njihovim događajima pojavi što više celebova.  Čak mi je draže promatrati te, mogu ih tako nazvati, "normalne" ljude. Među tim normalnima, našle su se dvije curice od nekih 10, 11 godina. Pokušala sam im se malo približiti, čuti o čemu pričaju. I sve što ću reći jest - divne su. Toliko su bile oduševljene tim događanjem. Uvelike su me podsjetile na mene, u vremenima dok me majka oblačila. Hrpa cvijeća, uzoraka, ružičastih tonova...

                  Korana Marović (MODA.HR) i Magdalena Balenović (NOVATV)

Ekipa iz drugih, trećih, pa i stražnjih redova i nije nešto odskakala, standardno: haljinice i traperice. No vjerujem da su oni tu došli poslom, a ne se pokazati, kao svi blogeri. Još me jedan par oduševio, naročito svojim stavom. Mislim da su se čak prije pojavili na nekoliko streetstyle blogova. Momak me podsjetio na BryanBoya zbog vjerojatno snažne ekspresije i ne skidanja naočala tijekom revija, dok je djevojka u njegovoj pratnji izgledala vrlo pin up. Takav stil inače ne volim, ali joj definitivno ide pohvala za hrabrost jer ne znam da li bi itko bolje nosio sve to nego što je ona.

                                Odličan modni par i Mija Dropuljić (BUDI.IN)

Što se tiče modnih novinara, koji postaju standardna postava modnih događanja u Hrvatskoj, napomenut ću kako su vrlo korektno odjeveni, budući da moraju trčati za izjavama i ozbiljno pratiti sve što se događa u dvorani.

                                Mila Puljiz i Marko Banjavčić (FASHION.HR)

Ženski se dio pobrinuo za ležerne stylinge kojima su komotno odrađivali svoj posao, dok je muški dio pretendirao na klasiku s dozom šarma.

Za Fashion.Hr Style Community,

Mila Puljiz (Fashionrocks-vogue.blogspot.com)

Photo: Jelena Balić

Objavljeno: 27.05.2011. u 10:16

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p