PRET A CITY

Pret-a-city: Garden Festival

Festivalska moda u Petrčanima

Prošli vikend mjesto Petrčane kraj Zadra bilo je središte održavanja jednog od najpopularnijih europskih festivala elektronske glazbe The Garden.

Ukoliko ste ikada posjetili Garden znate da je ovo službeno najveće okupljalište mladih iz Velike Britanije i Irske na ovim prostorima. Ove godine, pored izvrsne glazbe, naša je suradnica škicnula i fotkala odjevni stil posjetitelja i posjetiteljica, i možemo vam reći kako su dečki bili ipak malo hrabriji te smo vidjeli i nekoliko „drag queen" momenata.

Tunike i kratke haljinice su ljetni imperativ a na ovakvim okupljanjima imate priliku vidjeti sve boje i dezene koje high street kuće nude.

Dnevni styling je prilagođen plaži te su cure uglavnom birale samo lagane tunike i parea uz koje idu nezaobilazne sunčane naočale i šeširi (od slamnatih do Panama modela). Drago nam je da nismo primjetili pretjerana ušminkavanja i "montiranja" te je imperativ bila isključivo udobnost. 

                                  

Dečkima je, kao što vidite, lako jer im na plaži ne treba gotovo ništa, samo kratke ili cargo hlače i japanke.

Najčešće neispirativne kombinacije upotpunili su ponekim detaljem, poput japanki u kričavoj boji ili narukvicama/lančićima koje su ponosno pokazivali. Kada razmislite da se radi o Britancima (ali i našim dečlima) - moglo je i bolje, ali, ljeto je, opraštamo im jednostavnost. Bitno je da su zabavni, zar ne?

Doduše, kao što smo već napisali, bilo je i smiješnih momenata, ali su oni više iznimka nego pravilo. Hm, alkohol čini čuda...

                                     

Bijele oversized košulje, upotpunjene remenjem te lagane sandale uvijek će biti ljetno pravilo. Čemu komplicirati kada može biti tako jednostavno!

 

 

Objavljeno: 16.07.2010. u 10:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p