PRET A CITY

Street Style hrvatskih manekenki

Kakav stil furaju kad dolaze na casting?

 

Svjetski modeli uvijek privlače najviše pozornosti svojim stilom i upravo se one najčešće nalaze na listama najbolje obučenih žena. Sjetite se samo legendarne Kate Moss, otkačene Agyness Deyn, fenomenalne Irine Lazareanu, Erin Wasson te brojnih drugih dama koje su se osim svojim unosnim poslovima na modnoj sceni nametnule i kao jedne od najpoznatijih trendseterica.

Pa kakvo je stanje sa hrvatskim modelima? Jesu li i one otkačene i posebne, ističu li se svojim stilom iz mase, ili su to kod nas sasvim obične djevojke koje furaju casual stil? Na castingu za Dove Fashion.hr jesen/zima 2010./11. uspjeli smo uloviti neke od zanimljivih hrvatskih modela u kombinacijama u kojima su došle na casting. Kod castinga je bitno da se vidi manekenkina građa pa su sve djevojke došle ili u pripijenim trapericama, ili u tulipan suknjama visokog struka ispod kojih su obukle crne grilonke.

I kod nas moramo priznati dominira retro stil, pomiješan sa popularnim boho stilom, što se može primijetiti najviše na dodacima koje su naši modeli isfurali. Velike marame, trakice za kosu, retro suknje, otkačene cipele, naočale, boyfriend blazeri, traperne košulje odabir su naših dama. Osim retro stila, i klasika i elegancija je prisutna, dominira jednostavnost u obliku neutralnih boja - crne, sive i bijele, a tek se jedna mlada dama istaknula iz mase minicom u ljubičastoj boji. Vidi se da naši modeli prate trendove, čizme iznad koljena kao jedan od glavnih must have komada ove zime također su viđene na jednom našem modelu.

Stylish, zanimljive i naravno prije svega u trendu, naše su se manekenke pokazale kao prave streetstyle trendseterice!

Ana Bacinger

Objavljeno: 12.03.2010. u 00:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p