PRET A CITY

Streetstyle: Helsinki

Kakav stil furaju u Finskoj?

Već smo navikli na činjenicu da svi blogovi i stranice posvećene streetstyleu većinom vole otkačene, pomaknute i prije svega neobične modne kombinacije koje odišu retro i vintage prizvukom.

Tako smo ovog tjedna odlučili vidjeti kakav streetstyle furaju stanovnici glavnog grada Finske i naš prvi komentar bi bio da i tamo ekipa luduje za retro stilom. Retro se u kratkom vremenu nametnuo kao jedan od glavnih i najčešćih stilova mlade populacije diljem svijeta, velika većina modno osviještene ekipe brije na kombiniranje second hand komada sa onim iz high street dućana.

I u Helsinkiju je situacija takva. Djevojke se ovih zimskih dana koji su konačno iza nas nisu skidale iz bundica pravog ili lažnog krzna, šubara, retro čizama i svih tipičnih vintage komada.

Jedno je sigurno, i u Helsinkiju cure prate modu što se najviše može vidjeti po famoznom modelu torbice koji liči na bezvremensku Chanelku, zatim po kratkim kožnim jaknicama, bikerskim čizmama, cvjetnom i prugastom uzorku i Ray ban naočalama. Muška ekipa je ili neodoljivo dandy ili frajerski cool, no također postoje individualci koji odudaraju.

Kao i u svakom glavnom gradu tako i u Helsinkiju postoje umjetničke duše, mladi dizajneri, glumci i individualci koji svojim modnim kombinacijama prenose nekakve poruke. Kod mladih dizajnera najlakši i najbolji pr je ako nose svoje vlastite kreacije, kod mladih pjevača i glumaca otkačenost je ono što će ih izdvojiti iz mase i učiniti primjetnima i zanimljivima. Upravo se ovih pravila drže mladi stanovnici glavnog grada Finske te svojim kombinacijama svakodnevno privlače pažnju kako stanovnika tako i medija.

Ana Bacinger                       fotografije preuzete sa :  http://www.hel-looks.com/

 

Objavljeno: 08.04.2010. u 21:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p