PRET A CITY

Streetstyle: Hvar

Što nose posjetitelji omiljenog hrvatskog otoka?
 
Dok nam ljeto lagano curi kroz prste i broj turista počinje opadati, na hvarskoj rivi i dalje strpljivo u redu na katamaran čekaju kolone turista. Ljupkim ulicama staroga grada tinjaju svjećice na stolovima barova, tik do čaše dobrog vina, u restoranima odzvanjaju tanjuri spremni za lagane večere, a Pjacom šeću rijeke ljudi. Upravo u toj rijeci ljudi, negdje između after beach partyja i odlaska na kasnu večeru, mi smo pokušali uhvatiti modno osviještene pojedince iz svih dijelova svijeta. 

Opušteni boemski chic ono je što se nosi na Hvaru. Mladi putnici iz raznih dijelova svijeta lako se razaznaju po svome stilu, no svima je ipak zajednička udobnost i elegancija. Sudeći prema pripadnicama nježnijeg spola, bijele ljetne haljine su apsolutni 'must have' i idealne su u kombinaciji s ravnim sandalama primjerenim kamenim ulicama i zanimljivim detaljima poput marame oko glave ili odličnih sunčanih naočala.

Visoke temperature ipak zahtijevaju dozu jednostavnosti, što su objeručke prihvatili momci koji su svoje kombinacije bermuda i košulja ili ležernih majica uljepšali zanimljivim modnim dodacima poput šešira, sunčanih naočala ili tetovaža. Hit među mladim trendseterima su i gumene sandale o kojima smo vam pisali, a na Hvaru se nose uz haljinice i esencijalne traper šorceve. 
Matea Martek

photos: Jure Perišić
Objavljeno: 11.08.2014. u 09:12
Tagovi: pret-a-city

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p