PRET A CITY

STREETSTYLE: LISABON

Kako se to radi u Portugalu?

Ako mislite da u Portugalu vlada seksepilan i latino stil, moramo vam reći da to nažalost nije tako. Možda su u prošlosti žene i njegovale neki poseban stil kojim su odudarale i bile prepoznatljive, no danas toga više nema.

Nosi se sve ono što se nosi i u ostatku svijeta. Mlada ekipa brije na otkačenost i unikatnost, koja kad malo više i pomnije proučavate fotografije i nije toliko unikatna i otkačena, jer stil koji vlada u Portugalu vlada i u ostalim svjetskim metropolama. U posljednje vrijeme je svima bitno da budu originalni pa se tako mladi često pronalaze u nekim minulim epohama, djevojke furaju pomalo pin up stil, ili su totalno retro, dok su muškarci u Portugalu totalno stylish. Grad je, sudeći po fotografijama bogat stylish muškarcima koji u nekim slučajevima pretjeraju, no vrlo često izgledaju odlično skockani i oku zanimljivi.

Ako idemo generalizirati stil djevojaka, možemo slobodno reći da Portugalke poznaju trendove i znaju ih nositi. Vlada sezona kožnih i sve popularnijih military jaknica, uskih traperica, retro torbica, i upečatljivih modnih dodataka. Velika pažnja posvećuje se tome kako će izgledati kad izađu iz stana i velika većina njih je u bilo koje doba dana odlično sređena.

Kako je Lisabon prije svega grad umjetnika i umjetničkih duša, nimalo ne iznenađuje činjenica da su generalno odlično isfurani i da se na njihovim ulicama može vidjeti zanimljivih kombinacija i odličnih dizajnerskih komada.

Ana Bacinger                   fotografije preuzete sa: http://lisboadiarios.blogspot.com/

Objavljeno: 16.04.2010. u 00:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p