PRET A CITY

Streetstyle: Reykjavik

Otkačene Islanđanke

Jedna otkačena prijateljica iz Zagreba već jedno poduže vrijeme sanja o tome da ode živjeti na Island. Njezin je stil u Zagrebu itekako primjetan i odudara od ostatka ekipe na ulicama našeg glavnog grada, a savršeno bi se uklopila na ulice i sva in mjesta glavnog grada Islanda - Reykjavika.

Blogovi koje prate streetstyle glavnog islandskog grada prepuni su žena sa neobičnim i posebnim modnim stilom. Svi blogeri koji prate uličnu modu većinom su orijentirani na vintage i retro stil, kojeg naravno ima u Islandu, ali Reykjavik je zbilja specifičan po svojoj uličnoj modi.

Tamo ćete primijetiti originalne dizajnerske kreacije još neafirmiranih dizajnera, kao i tamošnjih poznatih dizajnera koji su poznati po skulpturalnim i avangardnim kreacijama koje su zbilja odlične. Umjetnici, glazbenici, glumci i sve ostale umjetničke duše najoriginalniji su jer svojom odjećom šalju poruke pa često inspiraciju za svoje kombinacije pronalaze u minulim razdobljima. Tako ćete u Reykjaviku bez problema naići na djevojke koje su inspirirane pin up ženama, hippy razdobljem, elegantnim četrdesetim godinama, ali i velikim glumicama starog Hollywooda.

Naravno da uz pregršt originalnih i prije svega neobičnih modnih kombinacija, Reykjavikom vlada boho i retro chic stil. Šarene haljine, retro cipelice, cvjetići, trakice za kosu, traperne košulje i sve trenutno jako in stvari nose i trendseterice glavnog islandskog grada.

Ana Bacinger

Objavljeno: 29.04.2010. u 20:48
Tagovi: pret-a-city

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p