PRET A CITY

STREETSTYLE: Tjedan mode u Milanu

Donosimo najbolje stylinge talijanske modne prijestolnice
 
Dok su se na catwalku izmjenjivali Moschino, Fendi, Cavalli, Pucci, Dolce & Gabbana, Marni i čitava plejada velikih imena, stilsko bojno polje uokolo Milana nije jenjavalo. Svoje modne fronte svjetske su trendseterice vješto branile i pokazale nam koji su trendovi vrijedni pažnje.

Talijanska modna meka po običaju je odisala svojom prepoznatljivom chic energijom i dok su se pojedine modne insajderice odlučile za uočljive dizajnerske stylinge od glave do pete, druge su kombinirale omiljene trendi komade na profinjen i doziran način. Elegantne kombinacije šetale su na sve strane dajući nam do znanja kako je milanski tjedan mode nezaobilazan izvor stilske inspiracije. S vremenom još uvijek pogodnim za slobodno eksperimentiranje, modne insajderice pokazale su da obožavaju trend Birkenstock sandala, i to u ekstravagantnim verzijama. Detalji načinjeni od krzna i resica krasili su mnoge kombinacije, a u fokusu je bila i maslinasto zelena boja koju ćemo s dolaskom jeseni zasigurno često gledati i na ulicama naših gradova.
 


Uz statement cipele glavnu riječ u Milanu vodile su, pogađate, tenisice. U sportskoj groznici našli su se i oni najelegantniji komadi, jasno otkrivajući kako pravila nema. Titulu apsolutnog hita zaslužio je klasičan Adidas Stan Smith model te onaj Nikeov s potpisom Riccarda Tiscija. Vrijedi spomenuti da su i kratko rezani topovi i dalje omiljeni trend među fashionisticama, a ovoga puta oni su se našli u sofisticiranim izvedbama kakve jako volimo vidjeti.
  
Matea Martek

photos: tommy ton, phil oh, diego zuko
Objavljeno: 22.09.2014. u 09:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p