MODA

Slavna oscarovska haljina Audrey Hepburn na aukciji!

Svečana toaleta mogla bi biti prodana za 60,000 funti
Ista aukcijska kuća koja je prodala transparentnu haljinu koju je Kate Middleton nosila na studentskoj reviji (i navodno njome zavela princa Williama), pogled je fiksirala na drugom predmetu svojih želja, koji bi, kada se u konačnici proda, također mogao postići basnoslovnu cijenu.

Radi se, naime, o čipkastoj toaleti boje slonovače koju je kultna glumica Audrey Hepburn nosila na dodjeli Oscara 1954. godine i u kojoj je osvojila pozlaćeni kipić za najbolju glumicu u filmu "Roman Holiday". Haljinu je prvotno stvorila dizajnerica Edith Head za glumičinu ulogu u filmu, no ona je potom iz kostima pretvorena u toaletu koja se pamti sve do danas.

Kerry Taylor Auctions haljinu će staviti u prodaju 29. studenog, a procijenjuje kako bi ista mogla osigurati dobit između 40 i 60,000 tisuća funti. Naravno, ova procjena tek je početak, pogotovo uzmemo li u obzir da su posljednje haljine Audrey Hepburn, koje su prodane u 2009. godini, otkupljene za 270, 000 funti. Tko će ove godine biti najveći ponuđač, preostaje nam tek vidjeti.

H.B.
Photo: People, Vogue

Objavljeno: 08.11.2011. u 15:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p