MODA

Što odjenuti na razgovor za posao?

Ne mora sve biti crno-bijelo!

U osamdesetima su se žene na vodećim pozicijama odijevale u muškobanjasta odijela kako bi bile što sličnije muškoj konkurenciji. Na sreću, ta vremena su iza nas i od žena se ne očekuje da zatome svoju ženstvenost radi poslovnog uspjeha. Bez obzira jeste li na početku svoje karijere ili već dulje vremena radite, morate imati bazične komade poput tamnog odijela i suknje u svom ormaru. Ali te osnovne kombinacije možete podići ženstvenim komadima i detaljima!

1. Zanimljive košulje i bluze

Sako sa cvjetićima vjerojatno ne bi dobro prošao u uredu, ali zato bluza s diskretnim cvjetnim uzorkom izgleda fenomenalno! Bluze neka imaju zanimljive detalje poput mašni, uzorka ili volana, ali pripazite da dekolte ne bude prevelik.

Zanimljivu bluzu možete nositi uz klasično odijelo ili uz suknju i kardigan.

2. Nakit

Nemojte se odreći nakita na radnom mjestu, ali pripazite da budu u skladu s poslovnim dress codeom.

Izbjegavajte sve što je oštećeno, staro ili izgleda jeftino.

3. Luksuzne cipele

Cipele moraju izgledati kvalitetno i skupo čak i ako to nisu. Dakle, redovito mijenjajte petu kod postolara, pazite da se ne ogrebu i održavajte ih čistima i urednima.

Cijena nije toliko bitna, koliko to da moraju biti elegantne i profinjene.

4. Moderni detalji na odijelu

Klasično krojeno odijelo može biti monotono pa potražite modele sa zanimljivim detaljima kao što su lijepa podstava, zanimljiva kopčanja i gumbi, naglašena ramena, tanki remen u struku i sl.

Odijelo je spasonosno kada nemate pojma što obući i vjerno će vas služiti godinama, pa bi bilo poželjno da u njega investirate nešto više.

5. Jednostavne torbe u boji

Ako ne možete bez malo boje u svom ormaru, neka to bude u detaljima kao što je torba.

Zaboravite na patchwork i floralne torbe i radije odaberite jednostavnu torbu u nekoj upečatljivoj boji koja će lako podići cijeli outfit, a izgledat će jednako dobro kad nakon posla odete na piće s kolegama.

Borina Kopčić

foto: InStyle

Objavljeno: 27.01.2011. u 14:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p