MODA

Što svijet ima protiv Sienne Miller?

Čime im se zamjerila?

Kritičari misle kako je njezin prvi visokobudžetni film loš. Washington Post smatra kako je Sienna Miller poznata bez razloga. Anna Wintour gleda na nju kao na niže biće. Sienna je opasno zapela.


Kada je R. J. Cutler snimio dokumentarac "September Issue" o rujanskom izdanju magazina Vogue, šuškalo se da postoji scena u kojoj se Siennu naziva „zubatom", a sada napokon postoji scena u kojoj Mario Testino i Charles Churchward (tada zaposlenik Voguea) raspravljaju o stanju njezinih zuba. Zvuči grozno, ali gledanje takve rasprave je još gore. Međutim, to nije najgore što je zadesilo Siennu Miller u posljednje vrijeme: reakcija Anne Wintour na pojavu Sienne u haljini koju treba nositi na coveru balansira između zgađenog iznenađenja i nezainteresiranog omalovažavanja. Je li Millerica jedini celeb koji će pristati da bude na naslovnici magazina iako zna da isti surađuje s kompanijom koja ju omalovažava, ne samo kao glumicu nego i kao osobu? Ili Anna Wintour obavlja stvari na svoj dobro poznati beskrupulozni način?


Za početak, ne možemo kriviti Siennu za debakl G.I. Joea, jer ona je jedan od boljih dijelova filma, ali propast filma, često je početak kraja karijere. Osim filmskih kritičara i Anne Wintour, nešto joj zamjera i Amy Argetsinger koja je koristila Siennu kao opis riječi „famesque" (u prijevodu, poznatost bez razloga). Sienna je glumica, no pitanje je koliko njenih filmova ste pogledali. S druge strane, čime se bavi Paris Hilton, Peaches Geldof ili Simona Gotovac? Svima nam zvone neki odgovori u glavi, ali nitko nije siguran. Sienna nije imala sreće, pa se novinarka Washington Posta okomila na nju iz tko zna kojeg razloga. Miller je samo jedna od mnogih svjetskih celebsa za koje nitko ne zna otkud su došli i što rade. Je li tome kriva žuta štampa, globalizacija ili internet, teško je reći, ali Sienna se uvijek može tješiti i kako je poznata zbog svog smisla za modu, čime se malo koji celeb "njene vrste" može pohvaliti.

 

(B.K.)

Objavljeno: 11.08.2009. u 12:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p