SVJETSKA MODA

Donatella Versace novom kolekcijom odala počast bratu Gianniju

Modna kuća Versace slavi svog osnivača
Versace
D
ogađaj koji je šokirao ne samo modni nego i cijeli svijet, bila je brutalna smrt poznatog dizajnera Giannija Versacea koji je ubijen tijekom dana u Miamu Beachu prije točno 20 godina. Stoga je ova godina u znaku mnogobrojnih oda i počasti nikad prežaljenom dizajneru, no za onu uistinu posebnu pobrinula se njega sestra Donatella, koja je nakon njegove iznenadne smrti i preuzela vodstvo njegove modne kuće Versace.

Bio je to povratak u 90-te po mnogo čemu. Donatella je po prvi put otkako vodi Versace prokopala arhive ove modne kuće i na pistu pustila, sad već kultne, printeve i komade iz perioda od 1991. do 1995. godine. Mogli smo vidjeti neke od Giannijevih ikonskih kolekcija, poput Vogue, Warhol, Metal Mesh i My friend Elton. No, na pisti nismo vidjeli samo ponovno oživljene komade nego i one stvarne koji su doslovne izvučeni iz Versace arhiva i ponovno pušteni na pistu. A za pravi povratak u modnu prošlost pobrinuli su se supermodeli koji su zajedno s Giannijem obilježili tu eru – Carla Bruni, Cindy Crawford, Helena Christensen, Naomi Campbell  i Claudia Schiffer promarširale su modnom pistom uz zvukove pjesme Freedom! 90 Georgea Michaela.

 

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on


Versace
Gianni je ostavio svoj trag u modnoj povijest svojim odvažnim pogledom na kreiranje. On je nesputano gledao na žensku ljepotu, rado koketirajući između granice seksepila i vulgarnosti, no pri tome je uvijek zadržavao dozu humora i ironije zbog čega je ta granica uvijek bila prihvatljiva i neupitna. Tu odvažnost možemo točno vidjeti kroz njegov odabir uzoraka i boja, ali i pojedinih krojeva. Promatrajući novu Versace kolekciju, koja je od početka do kraja oda Giannijevom radu, točno vidimo kako je njegova vizija mode bila bezvremenska te njegova estetika na modnoj pisti funkcionira jednako dobro kao i početkom 90-ih.

Versace
Versace
Foto: Getty Images
Objavljeno: 23.09.2017. u 11:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p