SVJETSKA MODA

Gigi Hadid i Kendall Jenner su dobile opaku konkurenciju

Kaia Gerber – novo osvježenje na modnoj sceni
Kaia Gerber
N
akon što su par godina modnom pistom, street style fotografijama i modnim kampanjama vladale Gigi Hadid i Kendall Jenner, stiglo je novo mlado pojačanje koje je posljednjih tjedana dio pozornost odmaklo od ovih it djevojaka. U pitanju je Kaia Gerber, kćer poznatog supermodela Cindy Crawford. Početkom godine Kaia se još sramežljivo počela pojavljivati u medijima, često u društvu svoje majke, no ova modna sezona je protekla u njenom znaku.

Već prije par godina bilo je posve jasno kako će Kaia definitivno krenuti stopama svoje uspješne majke. Cindy se ubraja u najutjecajnije modele posljednjih 30 godina, ona je dio originalne petorke kultnih supermodela koji su vladali 90-ima. Zapravo 90-te ni ne možemo zamisliti bez njih. Sličnost nekadašnjeg supermodela i njene jedine kćeri Kaie, je nevjerojatna i bilo je samo pitanje vremena kad će je zgrabiti poznate modne kuće. Početkom ove godine postala je zaštitno lice za Marc Jacobs Daisy parfem, što je mladu Kaiu posebno oduševilo. Tom prigodom je za britansko izdanje Voguea izjavila kako je nekako oduvijek osjećala da će krenuti majčinim stopama, no da nije mogla zamisliti da će za proslavu 10. godišnjice kultnog parfema upravo ona biti zaštitno lice. IMG modelling kompanija proglasila ju je Breakthrough Model of the year, a početkom godine pojavila se i u reklamama modnih kuća Alexander Wang i Miu Miu. Svi su čekali novu modnu sezonu.

Kaia Gerber

Chanel

Kaia Gerber

Versace

I Kaia je samouvjereno zavladala modnim pistama svjetskih tjedana mode. Miu Miu, Chanel, Valentino, Saint Laurent, Bottega Veneta, Marc Jacobs, samo si neke od revija koje je Kaia ove sezone nosila. Definitivno trenutak za pamćenje je bila Versace revija na kojoj su se modnom pistom prošetale i majka i kćer zajedno. Kaia kao nova generacija modela, a Cindy kao kultni model koji se upisao u povijest.  Kao što je slučaj i kod Gigi Hadid i Kendall Jenner, ne možemo zanemariti činjenicu kako su se mnoga vrata 16-godišnjoj Kaii otvorila zbog poznatih gena. Modne kuće već sezonama za svoja zaštitna lica biraju mlade zvijezde koje vladaju društvenim mrežama, želeći tako iskoristiti dio njihovog medijskog kolača. Mladim zvijezdama dizajnerske kuće napokon pružaju dozu kredibiliteta koja im je u tom poslu potrebna. Jer ipak ne žele biti poznate samo zbog svojih majki i svog Instagram profila. Svatko gleda kako iskoristiti onog drugog. Posve legitimno.

Kaia Gerber

Miu Miu

Kaia Gerber
Kaia Gerber

Saint Laurent

No, u konačnici mlade zvijezde dolaze i odlaze, kultne modne kuće ostaju. Koliki utjecaj će Kaia ostaviti na modnu industriju, pokazat će tek godine. Mnogi su bili sumnjičavi o modnoj karijeri Gigi Hadid i Kendall Jenner, no njihova vladavina traje već godinama. Mnogi ih nazivaju novom generacijom supermodela jer su, za razliku od velikog dijela njihovim kolegica s piste, svoje ime upakirale i izvrsno lansirale u zvjezdanu orbitu, neovisno o prestižnim dizajnerskim kućama. Neminovno je kako je i Kaia upregla svoje najbolje konje. Sad ostaje samo pitanje, je li spremna s njima ići na duže staze ili je modna utrka za nju tek uzbudljiva prolazna vožnja.
Objavljeno: 15.10.2017. u 12:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p