MODNI DODACI

Hoće li ove cipele dominirati idućom sezonom?

Modeli koji su prošetali milanskom pistom

MSGM

Tijekom tjedna mode, koji je netom završio preselivši modnu publiku u Pariz, milanskom su pistom prodefilirale brojne kolekcije prestižnih talijanskih modnih kuća predstavivši trendove za predstojeću sezonu proljeće/ljeto 2018. Osim izvrsnih komada odjeće, pažnju su nam privukli i vrlo raznoliki modeli cipela. No, što će i u kojem obliku zbilja zavladati ulicama?

Kada bismo, nakon viđenih kolekcija u Milanu, morali podvući crtu ispod svih modnih vizija renomiranih kuća te zaključiti koji bi model cipela od svih predstavljenih mogao biti najveći trend, mogli bismo reći samo jedno: čeka nas jedna eklektična i vrlo šarolika sezona prepuna različitih stilova. Naime, milanskom su pistom prokoračali mnogobrojni modeli, od super visokih i seksi kožnih čizama, preko nježnih i romantičnih salonki ukrašenih mašnama, rockerskih čizama sa zakovicama, statement loaferica, salonki i sandala pretrpanih sitnim detaljima, kamenčićima, kristalima i floralnim motivima.

Jedini zapaženiji modni trend na milanskoj pisti je način na koji su brojne modne kuće stilizirale cipele iz svojih novih kolekcija: kratke čarapice pastelnih boja ili zanimljivih uzoraka, kao i one nježne svilenkaste teksture nose se u kombinaciji s itekako statement cipelama, a visoke čizme uparuju se sa seksi mrežastim čarapama. Pažnja se u stiliziranju tako prenijela na noge (i stopala) pa, za narednu toplu sezonu, predviđamo zabavne (ponekad izrazito eklektične i vrlo šarene) kombinacije cipela s čarapama s kojima tvore neku posebnu modnu simbiozu. Vjerujemo kako će se ona nekima svidjeti, a neki će ovaj trend jednostavno preskočiti. Kako to obično biva, pista je uvijek mnogo ekscentričnija od onoga što će se uskoro preseliti na gradske ulice. No, gledajući cipele s potpisom high end brendova kao što su Gucci, Prada, Dolce&Gabbana, Fendi i drugi, zanima nas što će od svega toga high street brendovi usvojiti te kako će trendove interpretirati te, na koncu, nositi ulice.

Fausto Puglisi

Moschino

Dolce&Gabbana

Gucci

Marni

MSGM

Fendi

Missoni

Prada

Salvatore Ferragamo

Versace

Foto: Getty Images

Objavljeno: 26.09.2017. u 13:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p