MODNI DODACI

Nova kolekcija BAGGIZ torbi čuva planet

Modni dodaci za hladnu sezonu domaćeg brenda

Kolekcija torbi popularnog domaćeg modnog brenda BAGGIZ za sezonu jesen/zima odiše vibrom jednostavnosti, pročišćenosti i minimalizma! Upravo u jednostavnosti krije se ljepota modnih dodataka koji izlaze iz BAGGIZ radionice.

"U BAGGIZ studiju i dalje tražimo sveti gral među torbama, svevremenski primjerak koji će nas prije svega usrećiti, a onda i ispuniti svoju svetu dužnost čuvanja svih naših velikih i malih prijeko potrebnih sitnica. S tom idejom kreće stvaranje svake pojedine BAGGIZ kolekcije," objašnjavaju pozadinu kolekcije iz radionice modnog brenda BAGGIZ. Zadnja kolekcija, koja upravo ovih dana puni police BAGGIZ webshopa nosi naziv SIMPLICITY. Jednostavne, čiste linije i klasičan dizajn, upotpunjen zanimljivim detaljima, okosnica su Simplicity torbi koje dolaze u dva modela. Oba modela, manji i veći, lišeni su svih nepotrebnih detalja, čime u prvi plan dolazi materijal, oblik i funkcija torbe. Obilježje kolekcije su neobične podesive ručke, koje se prilagođavaju nošenju prema želji i potrebi vlasnice torbe. Kolekcija je namijenjena romantičarkama u duši koje vole pomalo pomaknute modne dodatke. Diskretne ali neobične, minimalističke ali upečatljive torbe uklopit će se u razne dnevne, poslovne ili večernje kombinacije.


Pri odabiru materijala kvaliteta igra glavnu ulogu, pa osim umjetne kože u tri boje: toploj crvenoj, tamno smeđoj i crnoj (krok/lak teksture), velika novost su modeli u potpunosti izrađeni od pluta. Materijal od pluta u Hrvatskoj je novitet, iako u svijetu već dugo prevladava trend korištenja pluta u modnoj industriji. Ovaj materijal ima mnoge prednosti, a osim toga on je 100% ekološki prihvatljiv i veganski proizvod. Pluto je specifičan, potpuno prirodni materijal s puno zanimljivih osobina. Iako su mnogi skeptični jer izgleda krhko, suprotno uvriježenom mišljenju, neće se mrviti niti pucati, jako je izdržljiv i otporan na vodu, mrlje i habanje. Savršena je zamjena za pravu kožu, iako pokazuje mnogo sličnih karakteristika kao koža; s vremenom se mijenja i dobiva patinu, postaje podatniji i mekši, ali i dalje zadržava svoju teksturu i karakteristike.

50% volumena pluta je zrak, pa su tako torbe od pluta ekstremno lagane. Proizvodi se na ekološki prihvatljiv način i zadovoljava sve kriterije veganskog proizvoda. Osim što lijepo izgleda, jedan je od najboljih eko-friendly materijala jer se u njegovoj proizvodi nikada ne koriste kemikalije. BAGGIZ svojom Simplicity kolekcijom daje mali doprinos očuvanju naše planete i poticanju proizvoda i proizvodnje koja ne ostavlja trajne posljedice na naš eko sustav.

 

Foto: Mario Jakšić
Model: Alena Hrušoci

Objavljeno: 25.09.2017. u 16:18
Tagovi: Torbe, ženske torbe

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p