MODNI DODACI

Ljepota Sicilije uhvaćena u kolekciji nakita

FREYWILLE Vibrant Sicily

Freywille

Za sve koji uživaju u putovanjima i upoznavanju zanimljivih kultura, nova FREYWILLE kolekcija Vibrant Sicily bit će divan podsjetnik na prelijepe talijanske pejzaže, a posebno na očaravajuću umjetnost i baštinu, bojama okupane Sicilije. Razigrani dizajn i mozaični detalji prelijepog nakita, nadahnuti originalnom vještinom sicilijanskih majstora i umjetničkim djelom poznatim kao Carretto Sicilano, kroz niz ekspresivnih nijansi i svjetlucavih tonova utjelovljuju posebnu priču o tradiciji i strasti. 

Carretto Sicilano su vučna, drvena kolica, umjetnički ukrašena detaljnim rezbarenjem i kompleksnim bojanjem drveta. Ovaj živopisni, folklorni simbol Sicilije „rođen“ je u 19.stoljeću kada su ih seljaci koristili upregnute za konja ili magarca za prijevoz leda, kamenja ili voća. Izrada i ukrašavanje kolica podrazumijeva mjesece složenog, ručnog rada, posebno znanje te vještine graviranja i oslikavanja. Kroz jarke boje i raskošne motive, na tom jedinstvenom umjetničkom djelu, oživljavale su se scene svakodnevnog života ili pak maštovita, mitološka bića. Danas su Carretto Sicilano autohtono i kulturno nasljeđe Sicilije, a mogu se vidjeti tijekom lokalnih svečanosti ili parada, te su nezaobilazni sicilijanski suvenir.

FREYWILLE dizajn Vibrant Sicily slavi osjećaj punine života kroz prepoznatljive boje Sicilije: crvenu , plavu, žutu i bijelu. Upečatljiva paleta u harmoničnoj kompoziciji iscrtava očaravajuće simbole poput cvijeća, sunčevih zraka, kružnica i kvadratića. Značenje motiva veže se uz simboliku Mjeseca i Sunca kao kraljevskog para za mir, obnovu i život, a u crvenim i žutim nijansama treperi Trinacria, grčko ime za Siciliju radi karakterističnog trokutastog oblika poput antičke zvijezde. Nova FREYWILLE kolekcija nakita dostupna je i u zagrebačkom butiku, Preradovićeva 2 ili u FREYWILLE online butiku.

Komade nakita iz nove FREYWILLE kolekcije pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 25.09.2017. u 15:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p