SVJETSKA MODA

Šetnja Clare Waight Keller arhivom Huberta de Givenchyja

Britanska dizajnerica debitirala na pisti pariške modne kuće

Givenchy

Britanska dizajnerica Clare Waight Keller u pariškom je Palais de Justice ušetala u novu eru ikonične francuske modne kuće Givenchy. Nakon što je debitirala na pisti Tjedna mode u Parizu s ready-to-wear kolekcijom za žene i muškarce, novinarima je objasnila kako je za ovako veliki događaj na umu imala samo jednu osobu - Huberta de Givenchyja.

Tijekom duge vladavine različitih kreativnih direktora koji su se izmjenjivali na čelu pariške kuće Givenchy, a to su bili redom John Galliano, Alexander McQueen, Julien Macdonald i zadnjih 12 godina Riccardo Tisci, Waight Keller vjeruje kako je najviše bila zapostavljena upravo estetika slavnog Huberta de Givenchyja. Baš je zato dizajnerica, koja je prije radila kao kreativna direktorica u Chloé, odlučila odati počast velikoj ostavštini slavnog dizajnera te je svoju prvu kolekciju uprizorila kao svojevrsnu šetnju bogatom modnom arhivom ikonične modne kuće tijekom vladavine njezina osnivača. 

"Željela sam istražiti modni senzibilitet gospodina de Givenchyja. Susreli smo se i razgovarali sat vremena. I dalje je zainteresiran za modu i za sve što se zbiva. A ja sam u svojoj prvoj kolekciji za Givenchy htjela pričati upravo o njemu i onome što su bile njegove polazišne točke - boje, uzorci i sve što je on volio", ispričala je Clare o svom nadahnuću. Nova je dizajnerica na čelu Givenchyja svojom revijom željela pokazati kako je to upravo ono što i ona sama voli. Sa svakom je pozivnicom u paketu stiglo i ljubavno pismo u kojem je pisalo: "Moda je oruđe za metamorfozu, mogu prikazati duh kroz novi pristup za neke nove početke", aludirajući na njezinu ulogu u pariškoj modnoj kući s ogromnom tradicijom i ostavštinom prema kojoj nitko ne može ostati imun. Pitanje je hoće li uspjeti pronaći taj toliko željeni balans.

Foto: Givenchy

Objavljeno: 02.10.2017. u 13:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p