MODNI DODACI

Torbica zbog koje se planiramo praviti da ljeto nije završilo

Super chic modni dodatak koji je okupirao Instagram feed

Lepršave, lagane haljine, velike sunčane naočale i šeširi širokog oboda naš su omiljeni stilski odabir svakog ljeta. Podsjeća nas na bezbrižne, tople dane, kada se sve u životu čini nekako jednostavnijim. No, kada tmurna i siva jesen iznenada zakorači na ulice, zajedno s "ljetnim stanjem uma" odbacujemo i, obožavanu nam, ljetnu garderobu. No, postoji taj jedan maleni i šarmantni detalj koji možemo nositi, nonšalantno prebačen preko ramena, i kada nas napuste sunčani ljetni mjeseci. Da, govorimo o pletenoj torbici.

Pletene su torbice, u različitim inačicama, bile jedan od najvećih hitova proteklog nam ljeta. Zaposjele su ulice ali i "morske" Instagram fotke vodećih svjetskih trendseterica. No, pritom se posebno nametnuo jedan modni brend, a čije su kolekcije pletenih torbica toliko detaljno, precizno i divno izrađene da ih je nemoguće previdjeti, bilo na ulici, bilo na pretrpanom feedu. Dapače, izgledaju toliko lijepo da smo se radi njih spremni praviti kako ljeto još niti približno nije stiglo svome kraju. Priča koja se krije iza brenda Bembien, također je jedna od onih koje svakako vrijedi ispričati. Iza ovog super popularnog imena stoji Yi-Mei Truxes koja je šest godina provela radeći u magazinu Vogue. Ideja da pokrene Bembien došla joj je posve slučajno kada je jednog dana na ulici ugledala ženu u bijeloj haljini s pletenom torbicom nonšalantno obješenom preko ramena. "Taj je prizor obuhvatio više stila nego što sam imala prilike vidjeti u Vogueu svih ovih godina", rekla je Yi-Mei koje je dugo nastojala rekreirati torbicu koja bi ona ostavljala podjednako upečatljiv dojam kao torbica "žene u bijeloj haljini". Kada joj to nije uspjelo, okrenula se malenim seoskim obrtnicima te je od njih dobila željenu količinu vještine. Danas se Bembien izrađuje po cijelom svijetu, od Balija, preko Maroka, do Vijetnama!

No, tu kooperacija između malenih zanatlija i super popularnog brenda Bembien ne staje. Naime, 10% dobiti od prodaje torbica odlazi neprofitnoj udruzi Nest koja brine za socijalnu i ekonomsku dobrobit nezavisnih obrtnika i zanatlija za koje, inače, malotko brine. Osim Instagram profila trendi djevojaka, Bembien je dobrano zauzeo i brojne novinske stupce, a najprestižniji modni mediji poput Voguea, Vanity Faira i InStylea, proglasili su ih najpoželjnijim pletenim torbicama ljetne sezone. Cijene ovih hit torbica kreću se između 65 i 220 dolara. 

 

A post shared by 2ndtruth (@2ndtruth) on

 

A post shared by ashleigh parsons (@ashleighjparsons) on

 

A post shared by JUDITH MARILYN (@judithmarilyn_) on

 

A post shared by Nicole Franzen (@nicole_franzen) on

 

A post shared by TAYLR ANNE (@taylranne) on

 

A post shared by Yi-Mei Truxes (@yimeitruxes) on

Foto: Instagram, Bembien (Lucy Laucht)

Objavljeno: 09.10.2017. u 10:53

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p