SVJETSKA MODA

Zavirili smo u jedan stvarno poseban bečki butik

Turbani slovenske dizajnerice uz bok renomiranim svjetskim brendovima

Blanka Slak Rupnik

Zlatnoj se četvrti čarobne austrijske metropole, na poznatoj bečkoj ulici Bognergasse, uz bok buticima razvikanih modnih brendova kao što su Saint Laurent, Prada, Chanel i Louis Vuitton po novome smjestila i jedna malena, ali beskrajno šarmantna oaza u koju će se na prvi pogled zaljubiti svih zakleti ljubitelji pokrivala za glavu. Na ulaznim vratima zlatnim slovima stoji Tribe Hats by Blanka uvodeći vas u "mali raj turbana, šubara i traka za glavu" čiji dizajn potpisuje osebujna slovenska dizajnerica s bečkom adresom, Blanka Slak Rupnik.

Kada smo s Blankom razgovarali prvi puta, početkom godine, prišapnula nam je kako uskoro planira otvoriti vrata svog prvog butika u prestižnom dijelu Beča, u prvom distriktu gdje su inače smješteni luksuzni butici najpoznatijih modnih brendova, a za čija imena nema tko na svijetu nije čuo. Upravo tako je i bilo. Proces traganja za savršenim mjestom prvog butika trajao je oko pola godine, a kada je konačno pronađen, tada su Blanki za njegovo uređenje trebala samo tri tjedna. Već je unaprijed imala viziju. Radi se, naime, o prostoru veličine 11 metara kvadratnih pa je dizajnerica, kaže, sve uspjela urediti sama i to baš onako kako je zamišljala na početku nastojeći da prostor butika odiše udobnošću, luksuzom i sanjivom atmosferom. Odmila svoj maleni bečki butik naziva "dnevnom sobom svojih snova", a on upravo to i jest. 

"Od samih sam svojih početaka dizajniranja turbana znala kako ću jednoga dana imati nešto svoje - atelier ili maleni butik, što mi se na koncu i ostvarilo. No, tada se nisam ni usudila sanjati kako će se raditi o tako prestižnoj lokaciji", otkrila nam je zadovoljno Blanka rekavši kako je jako puno pažnje uložila u svaki detalj svog butika kako bi on čim vjernije odražavao stil i osobnost dizajnerice i, naravno, imidž samog brenda koji obožavaju žene diljem Europe.

"Dizajn interijera u potpunosti je odraz moje ideje i onoga kako sam sama zamislila da će izgledati. Primjerice, tapete na zidovima ukrašene su pticama koje simboliziraju slobodu. Ogromni bijeli paun pozicioniran tako da se ljuljajući na lusteru pogledava u ogledalo podsjeća me na narcisoidnost zastupljenu na društvenim mrežama, a koje su, između ostalog, i meni samoj kao modnoj dizajnerici uvelike pomogle u proboju na tržište", rekla nam je iskreno Blanka Slak Rupnik dodajući kako je prije svega željela da prostor njezina butika odiše "autentičnošću i da odražava duh njezina brenda".

Na šarmantnim policama bečkog Tribe Hats by Blanka butika moći će se pronaći različite kolekcije pokrivala za glavu - od luksuznih do basic, a u butiku prestižnog Bognergasse bit će ekskluzivno dostupne i kolekcije dječjih pokrivala. Blanka u listopadu sprema i jednu vrlo posebnu kolekciju turbana posvećenu pacijentima oboljelima od karcinoma i svima onima koji su izgubili kosu zbog invazivnog liječenja tih teških bolesti koje, čini se, neobuzdano haraju. Do prosinca dizajnerica planira izbaciti i prvu mušku kolekciju turbana jer kaže kako je, na naše poprilično iznenađenje, potražnja za njima vrlo velika. "Obećala sam muškarcima klasičan i lijep dizajn, a moram ispuniti obećanje", govori šarmantno dizajnerica te nam je prišapnula kako planira proširiti brend novom linijom naziva Tribbe Dedicated, a koja će prodavati u gotovo svakoj većoj bolnici Europe: "Ovaj projekt ima ogroman značaj za mene kao dizajnericu ali i kao osobu jer će moj biznis dobiti nadogradnju i to nečime što će donijeti dobrobit zajednici. Mijenjat će ljudske živote nabolje tijekom teških vremena". Ova lijepa modna priča u uzletu je koji, u najmanju ruku, inspirira! 

Foto: Blanka Slak Rupnik

Objavljeno: 02.10.2017. u 14:35

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p