SVJETSKA MODA

10 najboljih red carpet trenutaka Cate Blanchett

Cate je kraljica elegancije na crvenom tepihu
Osim što je nizala filmske uspješnice, u kojima smo se divili njenom neporecivom talentu i glumačkoj snazi, Cate Blanchett posljednjih je godina paralelno nizala stilske uspjehe na crvenom tepihu. Glumica koja osvaja svojom jednostavnošću i pristupačnošću, u haljinama najpoznatijih dizajnera današnjice uspijeva svaki put izgledati nadnaravno dobro, zbog čega se modni brandovi otimaju za dijelić njene pozornosti, dok se kolegice glumice ne usude ponoviti odjevne komade u kojima je Cate čisti epitom elegancije.


Svoju turneju bez prestanka po brojnim listama najbolje odjevenih glumica, Cate Blanchett započela je 2005. godine, kada se na dodjeli Oscara pojavila odjevena u božanstvenu, blijedo žutu haljinu kuće Valentino, ukrašenu s bezbrojnih prekrasnih detalja, u kojoj je na pozornicu izašla kako bi primila kipić za najbolju sporednu glumicu u filmu Martina Scorseseja "Avijatičar".


Dvije godine kasnije, Cate je ponovno blistala na crvenom tepihu Oscara, dokazujući svu svoju snagu na visoko profiliranim događanjima poput ovog. Bila je to 2007. godina i Armani Prive svjetlucava večernja toaleta, koja je naznačila početak dugotrajne i više no uspješne suradnje Cate i dizajnera Giorgija Armanija, dvojca koji najbolje utjelovljuje pojam vrhunske elegancije.


Junakinja još jednog nastavka filma "Indiana Jones", u 2008. bila je eterična australska glumica, koja je još jednom pomela modnu konkurenciju na filmskom festivalu u Cannesu, na koji je došla promovirati svoj novi filmski uradak. Iako je događanje obilježilo nekoliko njenih raskošnih toaleta, broj 1 zauzela je još jedna Armani Prive kreacija - svilena i bogato nabrana haljina na jedno rame boje šampanjca, koja bi svojim voluminoznim volanima potencijalno 'pojela' neku drugu glumicu, no ne i Cate, koja oduvijek suvereno dominira odjećom koju nosi.


Da nije samo žena od haljina, Cate je dokazala iste godine, kada je 'zaradila' svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu. Svoje otiske ruku, australska je glumica došla dati u Armani odijelu, odnosno bijelim hlačama na crtu i strukiranom crnom blejzeru na bijele crte, ispod kojeg Cate nije odjenula baš ništa, istovremeno izazivajući i djelujući iznimno profinjeno.


Giorgio Armani
postao je omiljeni dizajner za lijepu glumicu, koja se apsolutno pronašla u njegovim sofisticiranim komadima sa stavom. 2009. godine, na predstavljanju kazališnog programa u rodnom Sydneyju, Cate je odisala samopouzdanjem u asimetrično krojenoj, intenzivno ljubičastoj haljini, koja se uz njeno tijelo pripila kao salivena, a u struku se 'okitila' jednom velikom lila kičankom. Elegantno izdanje Cate Blanchett nadopunile su satenske cipele i naušnice u istom tonu.


Za vintage haljinu Christiana Lacroixa, u kojoj je Cate blistala 2010. godine, gotovo da i ne postoji dovoljno riječi koje bi opisale njenu ljepotu i ljepotu pojave australske glumice koja ju nosi. U ovom je trenutku Cate Blanchett dokazala modnoj kritici kako joj također leže i mnogo zahtjevnije kreacije od onih Armanijevih. Njen rafiniran ukus u kombinaciji s ovom haljinom, te ju je godine svrstao u sam vrh najbolje odjevenih žena svijeta.


Iste godine Cate ponovno posjećuje Cannes i skreće svu pozornost medija na sebe, u raskošnoj haljini Alexandera McQueena. Ovaj statement komad u kombinaciji svile, tila i srebrnog printa doista ne bismo mogli zamisliti na nikome drugome, tko ovaj look ne bi iznosio pomalo jeftino i plastično, već vrlo dostojanstveno i sa stavom, baš kao i kraljica Cate.


2011. godinu obilježila su dva izvrsna stylinga, u kojima je Cate Blanchett samouvjereno hodala crvenim tepihom. Dodjela Tony nagrada, bila je prigoda u kojoj je australska glumica ponovno odlučila zaigrati na kartu muškog looka, i to u Armani Prive srebrnom odijelu intenzivnog sjaja, koji je na lijepoj Cate djelovao vrlo ženstveno i elegantno.


Ipak, dodjela Oscara iste godine i pojava Cate na istoj, ostavila nas je potpuno bez daha. Glumica je blistala u couture kreaciji kuće Givenchy i svojom pojavom razoružala čak i najveće modne kritičare u svijetu. Izuzetno elaborirana kreacija s mnoštvom izvezenih lila i neonski žutih detalja, haljina je koja se u svojoj posebnosti može mjeriti s rijetko kojom, a čast da ju nosi pripala je upravo Cate, koja je zasluženo izvukla maksimum iz nje.


Od izvrsnih izdanja Cate Blanchett pauzirali smo do 2012. godine, kada nas je prelijepa Australka odlučila podsjetiti kako se žari i pali crvenim tepihom. Met gala večeru obilježila je duga, crna haljina, koja je u moru obojenih kreacija djelovala gotovo idilično. Potpisala ju je Sarah Burton za Alexander McQueen, a s njom pod rukom Cate je dostojanstveno klizila crvenim tepihom i osvajala u iznimno zahtjevnoj i perjem bogato ukrašenoj haljini.


H.B.

Objavljeno: 16.07.2012. u 12:10

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p