SVJETSKA MODA

10 najzapaženijih modnih trenutaka Lady Gage

Kada je plijenila najviše pažnje?

Kad je o Lady Gagi riječ, jako je malo osoba koje mogu ostati ravnodušne. Postoje oni koji je smatraju modnom ikonom, ali i oni koji misle kako ne radi ništa što dosad nismo vidjeli barem desetak puta. I uistinu, većina poteza Lady Gage već je bila odigrana u pop kulturi, ali ona ima nevjerojatnu sposobnost da ih ponovno prezentira, i natjera sve da pomisle kako je to nešto što još nismo vidjeli.

Gaga je u suradnji s Nicolom Formichettiem razvila prilično osebujan stil ili, kako je jedan moj kolega rekao „Koga briga kako pjeva, dok god pravi budalu od sebe!". Možete misliti da ona nije „budala" i da je osoba istančanog ukusa, ali činjenica je kako njene kombinacije uvijek zasjene njenu glazbu. Slučajno ili namjerno? Stvar je osobnog stava, ali mi smo izdvojili deset kombinacija koje će nas zagrijati za njen večerašnji koncert.

Bubblegirl

Sjećate se Seinfelda i bubbleboya? Predstavljamo Bubblegirl! Ovo je jedna od njenih prvih kombinacija koja je izazvala nešto veću medijsku pozornost i stavila je na popis osoba o kojima novine uvijek pišu što god one radile. Više pozornosti od same haljine izazvala je nedoumica što to nosi ispod!

                                         

Kermiti

Sigurni smo da negdje na internetu postoji Društvo za zaštitu plišanih životinja i čudi nas što nisu reagirali. Njena poznata zelena „haljina" od nekoliko stotina plišanih Kermit žabaca nije modni odabir koji bi ikoga oduševio, ali plijenio pažnju... svakako!

           

Batwoman

Na jednom koncertu u Japanu Gaga se potrudila dokazati kako je modno hrabrija od japanske tinejdžerke pa je odjenula kostim s ogromnim crnim krilima. Bilo je to u eri kada su je oduševljavali kombinezoni (sjetite se samo bijelog s „munjama") iz kojih se dugo vremena nije vadila van.

                 

Crvena čipka

Što to Gaga nosi ispod prozirnog kombinezona? Minijaturne prozirne tange! Bez te informacije smo mogli živjeti, ali svojim kompletom kojeg je nosila na partyu Alexandera Wanga baš kao i frizurom još jednom se pozicionirala na naslovnici tabloida.

                               

Asesoari u kosi

Najpoznatija je, dakako mašna. Da, mašna... i slon i telefon i gumb i tanjur i rogovi...  nema onoga što Lady Gaga nije stavila na glavu. Osim možda kamiona ili dječjeg krevetića, ali ima vremena.

                    

Crveni lateks

Lady Gagi lateks nije nepoznanica, ali odjenuti haljinu od crvenog lateksa na primanje kod britanske kraljice? Koliko god, svatko imao pravo odjenuti što želi, određene prilike ipak zahtijevaju nešto blaže kombinacije od njene.

                                

McQueen's Queen

Poznato je kako je, otkad je preminuo, Alexander McQueen omiljeni dizajner brojnih celebsica, ni Lady Gaga nije odoljela njegovom zovu. I dok ostale uglavnom biraju haljine za crveni tepih, Gaga se odlučila na total look iz njegove kolekcije Plato's Atlantis. Ako se itko tijekom revije pitao „Tko bi ovo nosio?", odgovor je jasan...

          

Meso

Na dodjeli VMA nagrada Gaga se pojavila u haljini izrađenoj od posebnog materijala oblikovanog da izgleda poput mesa. Kolektivno zgražanje nad haljinom značilo da je Gaga još jednom prekoračila granicu dobrog ukusa, a nama se potez čini pomalo očajničkim. Zar zbilja nema drugog načina?

                           

Strašilo

Brit nagrade je obilježila haljina Lady Gage u kojoj je izgledala poput strašila. Nekako nam se čini da je to i bila namjera.

                         

Krvavo bijelo

Nadamo se da mama Lady Gage koristi neki jako dobar deterdžent jer joj se kći nerijetko umaže krvlju. Dakako, sve je to dio showa i za razliku od Ozzy Osbournea ne jede golubove koji slete na pozornicu, a bijeli kostim umrljan krvlju uistinu nije najgore što smo od nje vidjeli. Nije ni najbolje, doduše...

               

Večeras Lady Gaga dolazi u metropolu. To nas veseli, možda ne toliko zbog Gage koliko zbog činjenice da napokon dolaze zvijezde koje nisu zaboravljene, nego koje se baš trenutno hip. Kakve kostime će imati ne znamo, ali sigurni smo da će u subotu svi brujati o njima.

Borina Kopčić

Objavljeno: 05.11.2010. u 10:45
Tagovi: Lady Gaga

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p