SVJETSKA MODA

5 najboljih covera 2009

Vogue USA, V, Harper's, Vogue Teen, Vogue China?

Godina je polako na izmaku i nema razloga više čekati da odaberemo najbolje naslovnice 2009. Izdvajamo pet naslovnica koje su nas osvojile idejom, glavnom zvijezdom i dizajnom.

 

US Vogue (svibanj): Top Models- The Faces of the Moment

Da modni magazin stavi modela na naslovnicu je stvar čiste logike, međutim ova naslovnica je posebna po tome što pozira čak nekoliko modela, prirodno našminkana, bez couture odjeće, a i sam naslov jednog teksta („Stvarni život modela") govori kako su i modeli, iako lijepe do besvijesti, ipak samo djevojke i žene koje rade svoj posao.

Teen Vogue (studeni): Jourdan Dunn i Chanel Iman

Slično kao i naslovnica iznad, i ove je bila pun pogodak. Čak i nakon kompletno crnog izdanja talijanskog Voguea lijepo je vidjeti tamnopute žene na naslovnici. Lijepo je i što se modeli smiju, za razliku od vječno ozbiljnih manekenki u časopisima za odrasle žene, pa je tako ova Teen Vogue naslovnica bila pun pogodak.

Vogue Kina (srpanj): Anna Selezneva

Najmlađi u obitelji Vogue, Vogue China još uvijek gradi svoju prepoznatljivost. Ova naslovnica govori da magazin ide u dobrom smjeru, baš kao i editorijal sa Seleznevom koji se krije unutra.

UK Harper's Bazaar (rujan): Natalia Vodianova

Ova naslovnica izazvala je podvojene reakcije: dok su neki bili oduševljeni prirodnošću Natalie Vodianove, drugi su mislili kako prikazivanje jednog od najtraženijih modela u stilu djevojke sa sela nipošto ne pristaje rujanskom izdanju (ujedno najvažnijem u godini) jednog utjecajnog magazina.

V magazine: Natalie Portman

V magazine poznat je po nevjerojatnoj sposobnosti da transformira svjetske celebrityje i pokaže njihovu tamnu stranu. Ova naslovnica nije iznimka, a dobra je upravo iz razloga jer Natali Portman nitko ne doživljava kao opaku, opasnu i možda mrvicu zločestu. Sigurni smo da joj se broj fanova povećao od snimanja ovog covera.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 21.11.2009. u 13:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p