SVJETSKA MODA

5 najskupljih odjevnih predmeta iz ponude high street brandova

Stvarčice za koje ćete izdvojiti preko tisuću kuna

Naviknuti na primamljive cijene i dizajn koji često vjerno reproducira trendove sa svjetskih modnih pista, kupci su stvorili pravu modnu oazu u okrilju high street trgovina. Brza moda po niskim cijenama nikada nije bila tako poželjna kao danas kada se trendovi mijenjaju brzinom svjetlosti i zapravo je teško ići u korak s njima, a pritom ne doživjeti  osobni bankrot. Zamislite da kupujete baš sve što je trenutno „in" i da vas sve to košta više od nekoliko tisuća kuna i to svaki drugi mjesec? High street brandovi još uvijek drže dobre cijene te možete pronaći komade koji vam neće opustošiti račun, ali trend pokazuje promjene.

Naime, high street brandovi su najbolji oglašivači u modnom biznisu. Otvorite bilo koji modni magazin i nećete moći zaobići oglas neke high street kuće koji se ugodno smjestio prekoputa Diora ili Prade. Brojne suradnje s uvaženim dizajnerima također su pomogle da se određene kuće podignu na jedan viši nivo. Danas gotovo da nema komercijalnog branda koji nije ostvario suradnju s nekim poznatim dizajnerskim imenom. High street se na taj način počeo polako infiltrirati u high end.

Naravno da ne možemo tvrditi da neki high street brand može dosegnuti status kuće Chanel, ali  sve do nedavno bilo je nezamislivo da high street brand ima svoju autorsku reviju uz bok Chanelu. Topshop već nekoliko sezona nastupa na londonskom tjednu mode, a H&M se predbilježio za još luksuzniji pariški tjedan mode. S novim kolekcijama došle su i neke nove cijene koje koketiraju s višim cjenovnim rangom. Najveću cijenu sigurno drži Topshop koji se nekoliko puta našao na udaru britanskih medija, upravo radi vrtoglavo visokih iznosa koji nisu imali veze s high street politikom branda.

Dok neki kupci negoduju radi visokih cijena, ostali za cijenu ne pitaju. Prilikom posjeta zagrebačkom H&M-u, razgovarali smo s prodavačem koji nam je otkrio kako su kupci danima zvali da provjere kada će kolekcija s pariškog tjedna mode stići u dućane. Savjetovao nam je da dođemo već u 09h ujutro jer nije bio siguran da će ključni komadi kolekcije "preživjeti" do popodne. Bio je u pravu. Više od pola kolekcije u najprodavanijim veličinama (36,38,40) već je nestalo s polica.

Iz svega navedenog da se zaključiti kako svaka odjeća ima svog kupca te da nas u budućnosti neminovno očekuju high end linije koje će osvanuti u sklopu pristupačnih dućana. Pogledajte top 5 najskupljih komada iz ponude high street trgovina:

ZARA - kožne hlače, 2.899,00kn


H&M - suknja, kolekcija Pariz, 1.299,00kn


TOPSHOP - predimenzionirana bomber jakna, 6.500,00kn


ASOS - vuneni kaput, 4.500,00kn

TOPSHOP - Bomber krznena jakna, 4.700,00kn


 

Ana Pavić

Photo: H&M, Topshop, ASOS

 

Objavljeno: 13.09.2013. u 09:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p