SVJETSKA MODA

86-godišnja Instagram senzacija zvijezda modne kampanje

Baddie Winkle za bend Dimepiece LA
Baddie Winkle
 
Ona je definitivno najkul baka koju svatko želi poznavati! 86-godišnja Baddie Winkle Instagram je senzacija koju na ovoj društvenoj mreži prati skoro 680.000 pratitelja. Njenu zaraznu energiju, ljubav prema životu i neobičnim modnim kombinacijama veoma brzo je uočila i modna industrija. Upravo Baddie je postala novo zaštitno lice za brend Dimepiece LA.

Baddie dolazi iz Kentuckyja, voli boje, uzorke, upečatljive natpise, ne srami se svog tijela i rado se slika i u badiću. Postala je internet senzacija upravo zbog toga što se ne uklapa u ustaljena društvena pravila i ne vodi život kakvog većina zamišlja u 80-tim. U opisu profila Baddie je napisala kradem tvog muškarca od 1928., a koliko je popularna govori i činjenica da na Twitteru ima preko 230.000 followera. Baddie je stoga vrckava i simpatična kampanja prirodno legla. Iza kampanje stoji Nikko La Lere, a vodeća baka Instagrama pozira u badiću s upečatljivim modnim dodacima. 

Baddie Winkle 
Baddie Winkle
 
Baddie nije jedina baka koja je u posljednje vrijeme upecala upečatljivu modnu kampanju. Početkom ove godine Joan Didion postala je zaštitno lice brenda Celiné, Joni Mitchell je stala pred objektive Sainta Laurenta, a Iris Apfel je lice Alexisa Bittara. Dotične kampanje imale su samo pozitivne reakcije, što je znak da je modna publika željna osvježenja i nesavršene ljepote.
 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle
M.D.
Foto: Dimepiece LA
Objavljeno: 07.04.2015. u 09:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p