SVJETSKA MODA

Adidas Originals i Muzej ulične umjetnosti pokrenuli 'street art' natječaj

Nagrada je i više nego odlična!

Adidas Originals i Muzej ulične umjetnosti pokrenuli su 'Celebrate originality' natječaj za mlade umjetnike u kojem će autor najboljeg rada uz vrijedne nagrade osvojiti i priliku da njegov rad mjesec dana bude izložen u novom Adidas Originals shopu u Bogovićevoj koji se uskoro otvara.

Zadatak je reinterpretirati stari mural iz 1953. godine koji se nalazi u Adidasovom dućanu, Bogovićevoj 1, a djelo je slikara Mije Bišćana, jednog od osnivača Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti. Slika kao dekoracija predstavlja sačuvani autentični dio unutarnjeg uređenja nekadašnje prodavaonice tekstila „Vesna",  dok je interijer prodavaonice uređen prema projektu arhitekta Ive Penića 1955. godine.

Svi zainteresirani u svoje skice obavezno moraju ukomponirati plavu i bijelu boju i logotip Adidasa. Pravo sudjelovanja imaju vizualni umjetnici svih generacija i umjetničkih disciplina sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Svaki autor može  do najkasnije 01.studenog  2010., prijaviti  samo jedno umjetničko djelo, a prijava mora sadržavati digitalni prikaz skice umjetničkog djela rezolucije 300 dpi u jpg, gif ili tiff formatu, kratki opis djela s istaknutim dimenzijama te kratki životopis umjetnika na hrvatskom jeziku s istaknutim kontaktima. Prijave se šalju e-mailom na info.croatia@adidas.com.

 Kao pokrovitelj originalnosti i urbane kulture, Adidas Originals je u suradnji s  Centralnom jedinicom - udrugom građana za promicanje kulture i osnivačem Muzeja ulične umjetnosti, nakon uspješnog projekta likovnog oblikovanja zida u Branimirovoj, odlučio još jednom umjetnicima svih generacija pružiti priliku da široj javnosti predstave svoj umjetnički opus  te pokažu svoju originalnost i individualnost.

Objavljeno: 07.10.2010. u 18:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p