SVJETSKA MODA

Alberta Ferretti zna što žene vole

Milano Fashion Week: Gucci & Alberta Ferretti proljeće 2014.

Sinonim talijanskog luksuza pokleknuo je pred navalom sportskog trenda koji već neko vrijeme okupira modnu industriju. Kreativna direktorica kuće Gucci, ambiciozna Frida Giannini, ljeto je provela u teretani kako bi se vratila u formu nakon rođenja djeteta.  Jasno je da je njezin ljetni ritam odredio smjernice za proljetnu Gucci kolekciju koja je ove sezone skrenula u opušteniju sportsku estetiku.

Inspirirana vibrantnim djelima Romaina de Tirtoffa, Giannini je na pistu pustila luksuznu verziju sportskih hlača, mrežastih dresova izrađenih od laserski rezanog baršuna i predimenzioniranih t-shirtova redom ukrašenih prepoznatljivim bojama i uzorcima gore spomenutog umjetnika.

Serija haljina također koketira sa sportom te možete zaboraviti Gucci dive iz prošlosti koje su se šepurile u svojim seksepilnim toaletama koje ljube žensku figuru. Narednog proljeća Gucci vam daje zeleno svjetlo za slobodu tijela oko kojeg će lepršati najfiniji šifon i svila. 

 

ALBERTA FERRETTI

Ako se želite osjećati lijepo, ženstveno i pomalo nostalgično za godinama kada ste odijevali slatke suknjice i haljinice, onda ćete sigurno zavoljeti proljetnu kolekciju Alberte Ferretti. Poznata po svom finom potpisu u kojem je sve podređeno ljepoti žene, Ferretti se ove sezone okrenula mlađim generacijama fashionistica koje su već predbilježile najljepše komade iz jučer prikazane kolekcije.

Etno motivi prožeti su kroz raskošan vez koji je apliciran na šarmantne suknje A kroja, neo-romantične bluze i vilinske haljine. Prugice kao dominatan uzorak sezone prate nas i u naredno proljeće, a Ferretti ih vidi na raskošnim suknjama balon kroja i tunikama. Dizajnerica nije u potpunosti zapostavila svoje stalne klijentice koje pohode njezine dućane u potrazi za bajkovitim toaletama.

Tako je za sam kraj prikazala nekoliko raskošnih haljina od muslina u nijansama električno plave, smaragdno zelene i narančaste, koje će sigurno zadovoljiti njezine stalne klijentice u Hollywoodu.

A.P.

Photo:Getty/Guliver

 

Objavljeno: 19.09.2013. u 18:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p