SVJETSKA MODA

Alexander McQueen se vraća romantici

Kako Sarah Burton vidi viktorijanske ljepotice?
Alexander McQueen
 
Uoči izložbe Alexander McQueen Savage Beauty, koja se otvara 14. ožujka u londonskom Victoria&Albert muzeju, kreativna direktorica ove modne kuće, Sarah Burton, odlučila je u utorak 10. ožujka na reviji u sklopu Paris Fashion Weeka igrati na kartu emocija i vratiti se romantici. Naravno, romantici kakvu vidi Alexander McQueen.

Inspiraciju za novu kolekciju Sarah Burton je našla u fotografijama Davida Simsa koji je prije objavio knjigu za Visionaire koju je posvetio životnom vijeku ruže.
 
Alexander McQueen
 
Upravo to je dizajnerica oživjela i u svojim kreacijama. Ljepota, nesavršenost i okrutnost – sve to je uspjela dočarati kroz romantičnu i sjetnu kolekciju kojoj, naravno, nenedostaje McQueenovske dramatičnosti.
 
Alexander McQueen
Tako smo na pisti vidjeli puderaste tonove koji dočaraju vrijeme prije pupanja ruže, jarke crvene tonove koji predstavljaju vrhunac ljepote ovog popularnog cvijeta, ali mistične crne kreacije koje označavaju propadanje.
 
Alexander McQueen
 
Kroz kolekciju se protežu i elementi romantičnog viktorijanskog doba, što možemo vidjeti kroz same kreacije, ali i make up koji naglašava prirodnu ljepotu i porculanski ten.
 
Alexander McQueen
 
Frizura, koja podsjeća na Edwarda Škarorukog, potpuna je suprotnost nježnom make up, i upravo zbog toga izvrsno zaokružuje ovu kolekciju koja u isto vrijeme tako uspješno predstavlja nježnost i ljepotu prirode, ali i njenu surovost i okrutnost. Nova kolekcija izvrsna je najava izložbe koju modni svijet nestrpljivo iščekuje!
 
Alexander McQueen
 
Mija Dropuljić
Foto: Guliver Images/Getty Image
Objavljeno: 11.03.2015. u 11:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p