SVJETSKA MODA

Alexander Wang kreira za adidas Originals

Dizajner na New York Fashion Weeku potvrdio glasine
Alexander Wang adidas originals

R
anije ovog ljeta počele su kružiti priče kako poznati dizajner Alexander Wang počinje surađivati s adidasom, a to je potvrđeno na njegovoj reviji održanoj u sklopu New York Fashion Weeka u subotu 10. rujna.

Manekenke i manekenki su na defile izašli odjeveni u njegove kreacije za adidas Originals, potvrdivši tako dugoočekivanu suradnju. Upravo na taj isti dan, na službenim profilima na društvenim mrežama adidas Originals je pustio vizuale njihove suradnje.

Alexander Wang adidas originals
Alexander Wang adidas originals
„Originals je ikona,s prepoznatljivim simbolom. U isto vrijeme se drži svog nasljeđa, a ipak je potpuno moderan. S ovom kolekcijom je bila ideja preuzeti kodove i ikonografiju adidas Originalsa, pogledati što ti simboli točno znače, okrenuti ih naopačke, preokrenuti što je na površini i dodati sloj subverzivnosti; poigrati se s onom što je autentično, a što je fake, i kako određeni segmenti mogu utjecati na percepciju“, komentirao je sami dizajner.

Alexander Wang adidas originals
Alexander Wang adidas originals
Alexander Wang adidas originals
Kolekcija se sastoji od 84 odjevnim komada i obuće, a capsule kolekcija koja se sastoji od devet komada može se kupiti upravo danas, i to u posebnom kamionu koji će tijekom nedjelje prolaziti kroz različite kvartove u New Yorku. Cijela kolekcija stiže u adidas Originals trgovine diljem svijeta na proljeće iduće godine.

M.D.
Foto: Getty Images, Instagram
Objavljeno: 11.09.2016. u 13:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p