SVJETSKA MODA

Alexander Wang napušta Balenciagu

Tko će naslijediti slavnog dizajnera?
Alexander Wang 
Nakon tri godine, koliko je Alexander Wang bio na poziciji kreativnog direktora modne kuće Balenciaga, danas je najavljen njegov konačni odlazak. Glasine o odlasku s prestižnog mjesta počele su se širiti već ranije ovog mjeseca kada je vlasnik kuće Kering dao naslutiti kako možda neće biti produženja ugovora između Balenciage i Wanga.
 
Razlozi odlaska i dalje su nepoznati ma da mediji nagađaju kako je do razlaza došlo iz čisto praktičnih razloga i činjenice da se Alexander želi više posvetiti vlastitom brendu i otvaranju butika u Londonu. Kolekcija proljeće/ljeto 2016. prezentirana na showu u Parizu bila je zadnja koju je talentirani dizajner potpisao za Balenciagu, a sada je na modnoj kući da pronađu njegovog nasljednika. Tko će doći na Wangovo mjesto, ostaje nam vidjeti. 
 
"Spremni smo razmisliti o manje poznatom, skrivenom talentu," izjavili su iz stožera Balenciage povodom odlaska kreativnog direktora i upražnjavanja vrućeg mjesta.
 
Wang je, naime, kao kreativni direktor radio za Balenciagu od 2012. godine kada je s te pozicije otišao Nicholas Ghesquiere koji je iz stolice u kojoj je sjedio čak 15 godina sreću otišao potražiti u Louis Vuitton.
 
T.L.
Foto: Getty Images
 
Objavljeno: 29.07.2015. u 11:01

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p