SVJETSKA MODA

Alexandra Shulman nakon 25 godina napušta britanski Vogue

Britanski Vogue čekaju velike promjene
Alexandra Shulman
N
akon skoro 25 godina kultna glavna urednica britanskog Voguea, Alexandra Shulman, u lipnju ove godine napušta Modnu Bibliju!

„Ovo je priopćenje za kojeg sam se nadao da ga nikad neću morati napisati. Ona je glavna figura u britanskoj modi, izvanredna novinarka i urednica koja razumije i koja ujedno i predstavlja kvalitetu“, izjavio je Nicholas Coleridge, managing direktor u Condé Nast Britain.

Alexandra je naglasila kako je bilo veoma teško naći racionalni razlog za napuštanje tako fascinantnog posla koji istovremeno i jako ispunjava, no dodala je kako je prošle jeseni shvatila kako želi iskusiti drugačiji život te da se veseli budućnosti bez Voguea. Nakon što je radila kao novinarka za The Sunday Telegraph, GQ i Tatler,1992. postaje glavna urednica britanskog Voguea. Pod uredništvom Alexandre Shulman britanski je Vogue doživio porast čitanosti koji broji čak i preko milijun čitatelja. Pokrenula je i brojne evente pod pokroviteljstvom Voguea, poput izložbi i dokumentaraca. Odlazak kultne urednice događa se u periodu velikih promjena unutar Condé Nasta, kako u Velikoj Britaniji tako i u Sjedinjenim Američkim Državama. I Nicholas je Coleridge najavio svoj odlazak s mjesta predsjednika Condé Nast Internationala te managing direktora Condé Nast Britain. Tko će naslijediti Alexandru Shulman, još nije poznato.

M.D.
Foto: Getty Images

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p