SVJETSKA MODA

Američki grad zabranjuje minice

"Jer kvari mladež i uništava samopoštovanje djevojaka"

minice

Minica, kultni odjevni predmet koji svoje začetke proboja do srca mladih djevojaka bilježi u šezdesetima, trn je u oku jednom gradiću u Alabami koji ga želi zabraniti i to - zakonom!

Gradsko vijeće američkog gradića po imenu Dadeville nastoji u legislativu progurati zabranu nošenja mini suknji kako bi "zaštitila samopoštovanje djevojaka" koje u tom, očigledno previše kontroverznom, odjevnom predmetu šetaju ulicama. Vijest je stigla tri tjedna nakon što je isto vijeće željelo izglasati zabranu nošenja vrećastih traperica i kratkih hlača za muškarce. Razlog zašto im se ne sviđaju spomenuti komadi, ostaje nepoznatim.

"Tko će te poštovati ako nećeš sam?" upitao je Frank Goodman, član gradskog vijeća te dodao: "Razlog zašto smo pokrenuli ovo pitanje jest zato što smatramo da ljudi zaslužuju poštovanje u javnosti, a to ne mogu postići odijevaju li se na taj način."
 
Premda se ovo čini poprilično nazadnim, čini se kako su svi poprilično složni oko zabrane minica u javnosti. Hm, jesmo li se možda vratili u šezdesete kada se vjerovalo kako je minica najveća pošast koja je zahvatila zemaljsku kuglu?
 
T.L.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 14.09.2015. u 12:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p