SVJETSKA MODA

Ana Buljević otvorila reviju modne kuće Maison Martin Margiela

Novi uspjeh naše poznate manekenke

Prije nekoliko trenutaka u Parizu je završila haute couture revija modne kuće Maison Martin Margiela, a najveće je iznenađenje bilo prvo lice na pisti – hrvatska manekenka Ana Buljević (Talia Model).

Misteriozni gospodin Margiela obogatio je svoj opus još jednim ostvarenjem predstavivši ga u bivšoj pariškoj tvornici balona na vrući zrak. Kolekcija koju je izradio za Tjedan visoke mode u Parizu vrvila je kontrastima između laganih transparentnih materijala i onih teških izvezenih raznobojnim cvjetovima i sličnim ornamentima. Od odjevnih oblika prevladavale su zanimljive duge i uske haljine kao i one s visokim, lagano zaobljenim prorezima s lijeve ili desne strane, a nisu izostale ni hlače pa ni maštovite tunike odjevene povrh njih.

Odmake od Margieline pretežito akromatske estetike uvijek je zanimljivo promatrati, a dizajner se jednako dobro snalazi i s jarkim bojama koje je odabrao pri izradi ove kolekcije. Varirao je između žute i boje starog zlata, odlazeći koji puta sve do tamno smeđe pa i sive boje. Donio nam je i momente crvene i ružičaste koji su oživili kolekciju, a to je ponovo umirio tonovima plave i zelene. Teksture su interesantno razvijene kroz odjevne oblike u potpunosti izrađene tehnikom patchworka i nizanjem perlica formiranih u uzorke, a slojevitost je postignuta tek ležerno prebačenim laganim jaknama i težim kaputima gdje Margiela ponovo postiže zanimljiv ritam.

Od modnih dodataka prisutne su uske bijele rukavice koje sežu do iznad lakta, a dizajner je djevojkama prekrio i lica svojim prepoznatljivim ukrašenim oglavljima. Spomenuto oglavlje ipak nije uspjelo sakriti predivno lice naše manekenke Ane Buljević koja je otvorila Margielinu reviju ostvarivši tako još jedan uspjeh u svojoj karijeri. Mlada Ana iza sebe ima niz ostvarenja, a sigurni smo da je čeka još mnoštvo velikih postignuća.

 
 
 

Nives Bošnjak

Objavljeno: 09.07.2014. u 11:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p