SVJETSKA MODA

Angelina Jolie najnovija je zvijezda naslovnice britanskog Voguea na oduševljenje modnog svijeta

Rijetki istup poznate glumice koja se osvrnula na svoju obitelj, nedavni razvod s Pittom i pandemiju
Glumica, koja je obično rezervirana za svoj osobni život, otvorila se glavnom uredniku Edwardu Enninfulu o svemu, od majčinstva, modne industrije te starenja. Za Angelinu Jolie ovo je jedan od rijetkih istupa u javnost, posebice nakon drame koja je nastala s razvodom od Brada Pitta.

No za britanski Vogue i urednika te prije svega dragog prijatelja Edwarda Enninfula omogućila je jedinstveni uvid u njenu intimu, karijeru, obitelj i buduće planove. Kroz zaista zanimljiv intervju glumica i veliki borac za ženska i dječja prava, otkrila je kako se ne smatra nužno tradicionalnom majkom. "Iako sam željela imati mnogo djece i biti mama, uvijek sam to zamišljala poput Jane Goodall, putujući usred džungle negdje. Nisam to zamišljala u onom istinskom, tradicionalnom smislu. Osjećam se kao da nedostaju mi sve vještine da budem tradicionalna mama koja ostaje kod kuće. Snalazim se jer djeca su prilično izdržljiva i pomažu mi, ali uopće nisam dobra u tome.", rekla je sasvim iskreno Jolie.

Koliko je to zapravo iznenađujuće budući da posljednjih nekoliko godina javnost s nestrpljenjem iščekuje svaki novi detalj mukotrpnog razvoda od Brada Pitta? "Posljednjih nekoliko godina bilo je prilično teško. Usredotočila sam se na ozdravljenje naše obitelji. Polako se ono vraća, poput leda koji se topi i krv se vraća u moju tijelo."

No ono što mnogi zaboravljaju, posebice ako čitaju isključivo žuti tisak, jest kako je Jolie posljednjih 20 godina aktivni član UN-a koji je organizaciji itekako doprinio. Na trenutke, kako i sama kaže, radi se o odnosu koji je ujedno ispunjen ljubavlju i mržnjom. Borba za više dobro kao i ona protiv utkanih sistema i načina rada ponekad su iscrpljujući, no svejedno ne odustaje. Tako trenutno radi na režiranju biografskog filma o Don McCullinu, jednog od najpoznatijih ratnog fotografa. Uz to, krajem godina vraća se ispred kamere u novom filmu za Marvel uz bok sa Selmom Hayek i Richardom Maddenom.


Pandemija u kojoj se svijet zatekao nije nikoga poštedjela, pa tako ni nju. No kako i sama kaže, u ovim neobičnim trenucima pokušava pronaći svijetlu točku. Iako su joj djeca gotovo odrasli ljudi, njih pokušava koliko može sakriti od oči javnosti što je potpuna suprotnost od onoga kako je ona odrasla. Naime, Jolie u medijskoj pozornosti „uživa“ od rane dobi i već desetljećima slovi kao jedna od najljepših žena na svijetu, ona se takvom nije osjećala. Danas, kada ima 45 godina, kaže kako uživa u starenju. "Volim biti starija. Osjećam se puno ugodnije u četrdesetima nego kad sam bila mlađa", rekla je. Slično promišljanje ima i o modnoj industriji na koju se osvrnula kroz pitanje o vlastitom modnom stilu i tendencijama koje ima kad kupuje. Naime, britanski Vogue iskoristio je priliku kako bi kroz svoj poznati serijal „What's in my Bag?“ zavirio u torbicu poznate glumice i otkrio kakve komad najviše voli.


Ulažem u kvalitetne komade, a zatim ih jednostavno nosim do smrti. Čizme, omiljeni kaput, omiljena torbica, ne mijenjajte stvari često, znate? To je jedna od mojih stvari.". Također je dodala da su njezini kvalitetni komadi mali način da budu održiviji i etičniji kad su u pitanju njezini modni odabiri. "Svi pokušavamo otkriti koji je najbolji način, ali pretpostavljam da će biti sve više reguliranja proizvodnje i izrade i mislim da je to najbolje što se može dogoditi. Jer čak i pažljiv potrošač može biti prevaren dobrom promocijom nečega što u stvari nije dobro, zar ne?“, zapitala se.

Cijeli intervju možete pročitati na web stranicama britanskog Voguea, a u nastavku pogledati kratki video u kojem Angelina Jolie otkriva što se zaista sve skriva u njenoj torbi.
Foto: Instagram, Youtube, Vogue UK
Objavljeno: 02.02.2021. u 11:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p