SVJETSKA MODA

ASOS je počeo naplaćivati povrat artikala, evo i zašto!

High street div okreće novi list

Za razliku od konkurentskih online modnih platformi poput Boohooa i Missguideda, high street div ASOS donedavno se mogao pohvaliti uslugom besplatnog povrata kupljenih proizvoda. Međutim, obožavatelje ovog webshopa zasigurno će razočarati vijest da će, po novome, povrat neželjenih artikala morati platiti. Kako stoji na stranici, fiksni iznos od 2,95 eura tada će automatski biti izuzet iz povrata vaših sredstava.

Iako se iz ASOS-a nisu oglasili o ovom pitanju, da se pretpostaviti kako su se na promjenu politike odlučili zbog nove suradnje s vodećom britanskom platformom za iznajmljivanje Hirestreetom. Naime, ASOS je svojim kupcima po prvi put omogućio da unajme odjeću za svečane prilike, a u Hirestreetovoj ponudi je sada 180 modela odabranih iz popularnih internih linija ASOS Design, ASOS Edition i ASOS Luxe. Cijene ovih komada na ASOS-ovoj stranici kreću se do 317 eura, no na Hirestreetu ih je sada moguće unajmiti za dvadesetak eura. Moguće je kako je kako naplaćivanje povrata brend pokušava motivirati kupce da unajme njihove modele umjesto da ih kupe, nose jednom i besplatno vrate (što mnogi od njih rade).

Također, strani su se mediji ovog tjedna raspisali o financijskim problemima u ASOS-u. Naime, brend je prikupio 80 milijuna funti od dioničara te posuđuje 275 milijuna funti od Bantry Bay Capitala, specijaliziranog zajmodavca koji je nedavno spasio Superdry i Matalan, kako bi 'preokrenuo' poslovanje i riješio se minusa od 300 milijuna funti.

Stručnjak za internetsku modu rekao je za britanske medije da je ASOS prikupio sredstva kako bi dobio "financijski prostor" za poboljšanje iskustva kupaca i povratak na profitabilnost u roku od godinu dana pojednostavljivanjem svojih procesa i rezanjem troškova.

Foto: Instagram
Tagovi: asos

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p