SVJETSKA MODA

'Bahatost Kanyea Westa više se ne može tolerirati!'

Poznati glazbenik razljutio modnu industriju

Kanye West

Glazbenik Kanye West i njegov modni brend Yeezy već su duže vrijeme kamen spoticanja modne industrije. Oko njegovih se kolekcija, revija, ali i postojanja samog talenta raspreda otkako se prvi puta Kanye odlučio okušati u polju modnog dizajna. Na kritike odgovara pokazujući srednji prst te, nakon standardnih lavina neumjesnih ispada, nastavlja gurati svoju (upitnu) estetiku prikazujući kolekcije uz bok najvećim modnim dizajnerima današnjice. 

Pitanje je koliko će dugo modna industrija to htjeti tolerirati? Naime, do prvog je konkretnog sukoba između Kanyea i CFDA (The Council of Fashion Designers of America), koji stoji iza organizacije Tjedna mode u New Yorku, došlo prije dva dana. Ono što je razljutilo stožer CFDA je Kanyeova najava održavanja Yeezy Season 5 revije u sklopu New York Fashion Weeka, bez da se oko tog pitanja javio ikome od organizatora. CFDA niti prošle godine nije bio obaviješten o Kanyeovoj reviji no tada mu je progledano kroz prste jer se prezentacija kolekcije održala na Roosevelt Islandu dan prije službenog početka tjedna mode. Ove je godine Kanye odlučio predstaviti novu kolekciju unutar službenog rasporeda, potpuno na svoju ruku, i to u isto vrijeme kada i jedno od najvećih imena, brend Marchesa (koji je, jasno, sve regularno najavio te se revija nalazi na službenom rasporedu NYFW-a). Kanye, naime, nije smatrao da se ikome treba najaviti.

"Nitko od strane Kanye Westa nije se javio CFDA niti se konzultirao oko mogućnosti prezentacije na New York Fashion Week-u. Kanyeovo ponašanje je pogubno za cijeli modni tjedan i nepravedno spram drugih dizajnera koji su osigurali svoje mjesto kroz standardnu proceduru. Takva se bahatost neće više tolerirati i zato Kanye neće biti uvršten u službeni raspored", izjavio je Steven Kolb ispred CFDA. Ipak, to ne znači da West neće prikazati novu kolekciju za Yeezy. Revija će se odviti dva sata prije Marchesine.

T.L.
Foto: Mark Romanek

Objavljeno: 04.02.2017. u 09:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p