SVJETSKA MODA

Bajkovita kolekcija modne kuće Alexander McQueen

Sarah Burton nastavlja oduševljavati

Eterično, magično, teatralno i bajkovito. Ready to wear? Teško. Pariška kolekcija ateljea McQueen ove je sezone s obje noge zakoračila u couture. Raskošni komadi predviđeni za nadolazeću zimu podsjećali su na bića iz neke začarane šume, opisane u dječjim bajkama, a nadahnuće je dizajnerica Sarah Burton pronašla u, kako sama kaže, 'ljepoti divljine'. 


Travnatom 'pošumljenom' pistom koračali su modeli odjeveni u naočigled luksuzno krzno, lepršavo perje i fino obrađenu čipku. Kako to obično biva u dječjim bajkama, vilinski čistim i prozračnim modelima dizajnerica je suprotstavila one tamne, pomalo vještičji mračnjačke te tako postigla željeni balans. Voluminozno, dramatično, bogato, konstrukcijski vješto, ponekad čak i malo folklorno, Burton je Parizu podastrla jednu slojevitu kolekciju koju je moguće gledati iznova i iznova te uvijek pronaći nešto što ste prošli put previdjeli.

Nešto poprilično elizabetanski u dizajnu neodoljivo je podsjećalo na klasičnog, nikad prežaljenog enfant terriblea modne scene. Unatoč uranjanju u maštanje, Burton nije zaboravila u kolekciju ugravirati ostavštinu modne kuće McQueen i oživiti sjećanje na čovjeka koji je zaslužan za reputaciju koju ime nosi, bez obzira tko joj je trenutno na čelu.

 

Tina Lončar

photos: www.alexandermcqueen.com

 

Objavljeno: 05.03.2014. u 15:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p