SVJETSKA MODA

Shopping 'vrećica' za $1,100? Da, Balenciaga.

Naravno, već je rasprodana!

Balenciaga

Što god da talentirani gruzijski dizajner Demna Gvasalia izbaci pod imenom modne kuće Balenciaga ili Vetements, i koliko se god to nešto bizarnim činilo, ta njegova kul reputacija na koncu odradi svoje, a Demna  zavrti još pokoji milijun na račun vlastite kreativnosti. I, naravno, imidža.  

Bila u igri žuta majica kurirske službe DHL, šilterica na kojoj piše SECURITY ili POLIZEI, torba koja podsjeća na plavu Ikeinu shopping torbu ili pak na plastičnu torbu za tržnicu s Tajlanda, a koja se inače prodaje za svega par dolara, Demnini modni eksperimenti uvijek su suludo popularni među njegovom širokom fan bazom te se rasprodaju brzinom munje, čak i kada se (nama s druge strane, jel) čini da ne postoji na svijetu nitko toliko lud da bi to kupio. No, očigledno baš sve ima svog kupca, a Demna itekako zna gdje ih pronaći. Svjestan svoje reputacije u modnom svijetu, čini se kako u ovom trenutku Demna može bilo što. Jer kako drugačije objasniti tu količinu ludosti koja dolazi s idejom da torbu koja izgleda kao obična papirnata shopping vrećica prodaješ po cijeni od $1,100? Da, upravo je to prestižna modna kuća ponudila na web stranicama retailera Colette.

Uvjereni smo kako nitko drugi, i da je došao na tu ideju, ne bi toliko riskirao jer dati gotovo 10.000 kuna za ironiju zvuči kao totalna budalaština. Déjà vu! Isto smo pomislili već nebrojeno puta do sada kada su u pitanju bile novopečene Demnine modne ideje koje su mediji uvijek stavljali na naslovnice u rubriku "Ne biste vjerovali!". I baš smo se uvijek zapitali: "Jel nas netko možda za*ebava?" No, svemu tome unatoč, čini se kako je Gvasalia posve siguran kako će i ovaj modni eksperiment proći. Na koncu, zašto i ne bi bio siguran? Sve što je dosad izašlo iz njegove glave i stiglo na police modnih kuća Balenciaga i Vetements rasplamsalo bi pomamu na Instagramu i bilo rasprodano munjevitom brzinom. Premda su i drugi dizajneri (poput Jil Sander i Céline) dosad izbacivali dizajnerske torbe inspirirane "low budget papirnatima", ova s Balenciaga potpisom je definitivna pobjednica jer na prvi pogled zbilja izgleda kao standardna shopping vrećica, iako je izrađena od fine kože. I da, cijeni unatoč - rasprodana je. A opet smo sumnjali.

T.L.
Foto: Colette

Objavljeno: 23.06.2017. u 11:43

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p