SVJETSKA MODA

Balenciaga je prva velika modna kuća koja je napustila poznatu društvenu mrežu!

Hoće li i ostali brendovi popratiti ovaj potez?

Krajem listopada ove godine Elon Musk je postao vlasnik Twittera, a prilikom preuzimanja Musk je tvitao o svojim razlozima preuzimanja ove društvene mreže. Ovom akvizicijom najbogatiji čovjek na svijetu želi osigurati postojanje platforme na kojoj će svi članovi društva moći imati zdrav dijalog o raznim pitanjima te slobodno izražavati svoja mišljenja. No, već u prvim tjednima preuzimanja neki od najvećih brendova i poznatih osoba napustili su ovu društvenu mrežu…

Prvi u nizu modnih divova, modna kuća Balenciaga, jučer je napustila Twitter. Iako se iz Balenciage nisu izjasnili niti komentirali uzrok napuštanja društvene mreže, da te pretpostaviti kako razlog leži promicanju veće slobode govora i manjoj kontroli sadržaja, za koje većina vjeruje da će imati negativan efekt kroz govor mržnje i promicanje dezinformacija.

Također, javnost nije naklonjena ni Muskovim planovima za masovna otpuštanja radnika. U poslovnom smislu ono što najviše može naštetiti brendovima na Twitteru je nova mogućnost kupovanja „plave kvačice“, odnosno znaka verificiranosti korisničkog računa. Navedeno se već dogodilo nekolicini brendova proteklog tjedna, kada su se lažni verificirani računi predstavljali kao službeni profili tvrtki.

Balenciaga je već nedavno bila u središtu skandala zbog istupa njihovog suradnika Kanye Westa, a čini nam se da su sada odlučili reagirati na vrijeme i dati odmora svom timu za krizno komuniciranje!

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 15.11.2022. u 11:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p