SVJETSKA MODA

Balmain slavi Paris 70-tih

Modni vremeplov Oliviera Rousteinga
Balmain
 
U punom jeku je Paris Fashion Week, a definitivno jedna od revija koja je podigla prašinu i zavladala društvenim mrežama u četvrtak 05. ožujka je ona poznate modne kuće Balmain.

Otkako je kreativno vodstvo preuzeo mladi dizajner Olivier Rousteing Balmain revije postale su svojevrsni show zvijezda iz prvih redova i topmodela koji na sebe privlače pozornost, a među njima je i sam dizajner. To nužno nije loše jer kad je 2011. u dobi od samo 25 godina preuzeo ovu traženu, ali i zahtjevnu ulogu, svi su vjerovali kako se Balmainu ne piše dobro i da će njegova popularnost opadati.
 
Balmain 
Balmain 
Balmain
 
Olivier ima osjećaj za medije i podizanje buke oko svojeg rada i samog sebe kao kreativnog direktora. U samo par sezona popularizirao je Balmain širim masa i stvorio nove obožavatelje.
 
Balmain 
Balmain 
Balmain
 
Ti novi Balmain fanovi, ali i kupci, su dio nove internetske ere u kojima se štuju i zvijezde koje nužno iza sebe nemaju prave pozadine, poput Kim Kardashian, koja je jedna od najdražih Olivierovih celebova.
 
Balmain 
Balmain
Dizajner nove internetske generacije, pun svježe energije i entuzijazma, za mnoge je preporodio Balmain i uveo ga u novo doba. No, novom kolekcijom Olivier se vraća u jedno drugo modno razdoblje.

Paris i pariška moda u 70-tim glavna su inspiracija, a dizajner je naglasio kako je na njega utjecala Yves Saint Laurentova muza Loulou de la Falaise, ali i printevi koji u to doba vladaju kolekcijama Balmaina.
 
Balmain 
Balmain
 
Kolekcijom dominiraju resice koje dizajner kombinira uz sitni i izvrsno izveden plise. Colour blocking se proteže kroz cijelu kolekciju, a upravo to je unijelo dozu modernosti i dinamičnosti.

Olivier je ostao vjeran svojoj silueti te je u prvom planu i dalje ženski struk. No, poigravanje s volanima i resicama, uz izrazito naglašeni struk, pojedine modele je izobličilo i dodalo nepotrebne centimetre najzgodnijim ženama svijeta.
 
Balmain 
Balmain 
Balmain
 
Vidljivo je kako to nije bila namjera jer dizajner nije išao u toj silueti do samoj kraja želeći manipulirati s prirodnom ženskom linijom. Jednostavno su pojedini modeli djelovali preteški i nezgrapni u svojoj izvedbi.

Možda se ova kolekcija ne ubraja u najbolje što smo do sada vidjeli od mladog Oliviera, no ona je, unatoč jakoj konkurenciji tog dan na pariškoj pisti, izazvala pomutnju na internetu. Olivier jednostavno zna kako podići prašinu.
 
Balmain 
Balmain
Mija Dropuljić
Foto: Instagram, Guliver Images/Getty Image

Objavljeno: 06.03.2015. u 09:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p